Οι πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις στην Ελλάδα

Βρίσκονται έξω από δύο σχολεία στο κέντρο του Χαλανδρίου

  • -
  • -

Σε φλέγον ζήτημα έχει αναχθεί η οδική ασφάλεια στη χώρα μας, με πολλούς οδηγούς να επιδεικνύουν ασυνείδητη οδηγική συμπεριφορά αδιαφορώντας για τους συνανθρώπους τους.

Το εν λόγω πρόβλημα εντοπίζεται ακόμα και έξω από τα σχολεία, στους δρόμους όπου κινούνται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά. Η κατάσταση δυσχεραίνεται και λόγω της απουσίας διαβάσεων πεζών, ενώ όπου υπάρχουν προβάλλουν εντελώς παρατημένες. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον περιβάλλοντα χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Προκειμένου, λοιπόν, να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σε θέμα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και να ενισχυθεί η ασφάλεια στους δρόμους, δημιουργήθηκαν τρισδιάστατες διαβάσεις (3D), οι οποίες εντοπίζονται περιμετρικά των ανωτέρω δημόσιων κτηρίων, στις οδούς Φιλ. Λίτσα, Σεβ. Καλλισπέρη και Αισχύλου στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, η κάθε διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη, η οποία δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη από τους μαθητές. Πολλώ δε μάλλον από τους οδηγούς οι οποίοι λαμβάνουν ένα ισχυρό μήνυμα πως πρέπει να μειώσουν ταχύτητα.

Πρόκειται για μια ιδέα που έχει υλοποιηθεί σε διάφορες χώρες στον κόσμο, σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα. Στη χώρα μας η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρείας OK! Anytime Markets σε συνεργασία με την ομάδα καλλιτεχνών της Urban Act. Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ευκολίας, μάλιστα, έχει στα άμεσα σχέδιά της την υλοποίηση της ενέργειας και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουας.

 Η πρωτότυπη ιδέα των 3D διαβάσεων υλοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα από τα OK! Anytime Markets και αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, «Κοντά στην γειτονιά».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...