Ο προσδιορισμός “ηλεκτρικά” σύντομα θα είναι περιττός

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στο Ην. Βασίλειο

  • -
  • -

Αυξημένες κατά 36 ποσοστιαίες μονάδες ήταν οι παγκόσμιες πωλήσεις των αυτοκινήτων που «φορούν» ηλεκτρικό μοτέρ (υβριδικά, plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά) το πρώτο εξάμηνο του 2019, γεγονός που «μαρτυρά» πως το «ρεύμα» αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς.

Πολλοί, μάλιστα, εξ αυτών στρέφονται στα αμιγώς ηλεκτρικά, εξαιτίας του χαμηλού κόστους χρήσης τους και του μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματός. Τα οχήματα σχετικούς τεχνολογίας θα διογκώσουν περαιτέρω το κοινό τους, όπως καταδεικνύει έρευνα, στο πλαίσιο της καμπάνιας “Go Ultra Low, που συνδιοργανώθηκε από την αγγλική κυβέρνηση και εκπροσώπους της αγοράς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, δύο στους τρεις οδηγούς εκτιμούν πως μέχρι το 2030, η αναφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα καταστήσει περιττό τον προσδιορισμό "ηλεκτρικά".. Ακόμη, το 33% των συμμετεχόντων εκτίμησε πως κάποιο μέλος της οικογένειάς του ή του κοινωνικού του περίγυρου θα οδηγεί ηλεκτρικό.

Ερωτηθέντες για τους παράγοντες που θα τους έπειθαν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό, σχεδόν οι μισοί (45%) κατονόμασαν τις εγκαταστάσεις φόρτισης, την ίδια ώρα που το δίκτυο φορτιστών στο Ην. Βασίλειο συνεχώς διευρύνεται, μετρώντας αυτή τη στιγμή περισσότερα από 25.000 σημεία φόρτισης, σε περισσότερες από 9.500 περιοχές.

Επιπροσθέτως, το 25% υποστήριξε πως ενθαρρυντικά θα λειτουργούσε η διεύρυνση της γκάμας των υφιστάμενων μοντέλων, με πολλούς εκ των συμμετεχόντων να έχουν την εσφαλμένη αντίληψη πως διατίθενται μόλις 15 μοντέλα.

«Αποπνέουν μεγάλη αισιοδοξία οι εκτιμήσεις των ανθρώπων πως τα ηλεκτρικά θα γίνουν “κανονικότητα” σε μία δεκαετία. Η έρευνά μας δείχνει πως όσο ενημερωνόμαστε για τα πλεονεκτήματα της κατοχής ενός ηλεκτρικού, για τα διαθέσιμα μοντέλα και τη συνεχή επέκταση των εγκαταστάσεων φόρτισης, τόσο πιο πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει η αγορά ενός EV», σημείωσε ο Ben Fogle, πρεσβευτής της Go Ultra Low.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...