Έχεις “Σκαραβαίο”; Κάν’ τον ηλεκτρικό!

Η Volkswagen εξηλεκτρίζει το θρυλικό “λαϊκό” αυτοκίνητο που σημάδεψε την ιστορία της και συνέδραμε στη γιγάντωσή της

  • -
  • -

Στην παρουσίαση ενός ολιστικού σχεδίου σε συνεργασία με την εταιρεία eClassics προχωρά η Volkswagen Group Components, με φόντο τον εξηλεκτρισμό ενός εκ των πιο εμβληματικών μοντέλων της μάρκας, του Beetle. Μια ηλεκτρική έκδοση, μάλιστα, του θρυλικού «λαϊκού» αυτοκινήτου, θα παρουσιαστεί στην επερχόμενη Έκθεση της Φρανκφούρτης, υπό την ονομασία e-Beetle.

Η μετάβαση στον δεύτερο, ηλεκτρικό –αυτή τη φορά- κύκλο ζωής του «Σκαραβαίου» θα διενεργείται μέσω της χρήσης αποκλειστικά καινούριων εξαρτημάτων από το e-up!, η επιλογή των οποίων έχει γίνει από κοινού με τον εταίρο της Volkswagen Group Components, eClassics.


Συγκεκριμένα, η βάση για τη μετατροπή βασίζεται στα ενδελεχώς δοκιμασμένα εξαρτήματα του νέου Volkswagen e-up!, όπως είναι το ηλεκτρικό μοτέρ, το κιβώτιο μίας σχέσης και το σύστημα μπαταρίας. Τα δύο πρώτα παράγονται στην πόλη Kassel της Γερμανίας, ενώ οι μπαταρίες στο Brunswick.

Το ηλεκτρικό μοτέρ του e-Beetle αποδίδει 82 ίππους, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου και φέρει χωρητικότητα 36.8 kW. To ηλεκτρικό Beetle ζυγίζει 1.280 kg, αλλά μπορεί να επιταχύνει στα 50 km/h σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, ενώ το 0-100 km/h διαρκεί περίπου 8 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά την τελική, αυτή ανέρχεται σε 150 km/h.

Επιπροσθέτως, η αυτονομία αγγίζει τα 200 km, ενώ στην περίπτωση που το μοντέλο στερεύσει από ηλεκτρική ενέργεια, μία ώρα ταχυφόρτισης μπορεί να του «χαρίσει» 150 km.

Ο συνακόλουθος εξηλεκτρισμός περισσότερω ιστορικών μοντέλων συνιστά ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται σοβαρά από τον όμιλο VW. «Ήδη ετοιμάζουμε την πλατφόρμα για το Bus.An e-Porsche 356, το οποίο είναι πολύ πιθανό να διατεθεί στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εξαρτημάτων του Ομίλου της Volkswagen, Thomas Schmall.

Ακόμη εξετάζεται το ενδεχόμενο χρήσης της πλατφόρμας MEB, η οποία θα δημιουργούσε νέες ευκαιρίες αναφορικά με την αυτονομία των οχημάτων, καθώς και τις επιδόσεις τους.

Σημειωτέον, η επιχειρηματική μονάδα VW Group Components, η οποία βρίσκεται «υπό την ομπρέλα» της VW AG, είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη και την κατασκευή στρατηγικών εξαρτημάτων, προοριζόμενα για τα οχήματα των μαρκών του ομίλου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...