Οριστικό: Χωρίς αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού

Παραμένει η χρέωση των 2,8 ευρώ ανά διέλευση για τα επιβατικά ΙΧ

  • -
  • -

Την απόφαση να μην ισχύσουν οι ανακοινωθείσες αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού, πήρε η διοίκηση της εταιρείας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι  δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019».

Η πρώτη αύξηση επρόκειτο να εφαρμοστεί την 1η Ιουλίου, με τη διέλευση για τα ΙΧ να ανεβαίνει από τα 2,8 στα 3 ευρώ. Θα ακολουθούσε την 1η Ιανουαρίου 2020 η δεύτερη αύξηση, στα 3,3 ευρώ.

Έτσι παραμένουν οι τωρινές τιμές:

Κατηγορία 1                      1,40€

Κατηγορία 2,3,4               2,80€

Κατηγορία 5                      7,10€

Κατηγορία 6                      11,30€

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αναστείλει λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές την αύξηση των διοδίων, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 69 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 69 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Η δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή:

΄"Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ... Όμως ξεκαθαρίσαμε επίσης ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ’όλα, το καλό του πολίτη".
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...