Αποστολή επετεύχθη: Ρεκόρ για το Volkswagen ID.R στο βουνό Tianmen (video)

Ο «ηλεκτροκίνητος»… κόκκινος δράκος της Volkswagen «χτένισε» τις 99 απότομες στροφές και άλωσε» τον «Δρόμο προς τον Παράδεισο»

  • -
  • -

Pikes Peak, Nurburgring, Goodwood και από χθες (2/9)… Tianmen Shan Big Gate Road!

Ο «ηλεκτροκίνητος» κόκκινος δράκος της Volkswagen, ID.R, αφού ταξίδεψε στην Κίνα, πέτυχε ακόμη ένα ρεκόρ: Ολοκλήρωσε τη διαβόητη, δαιδαλώδη διαδρομή, των 99 απότομων στροφών του βουνού Tianmen σε 7:38.585 λεπτά.

«Ένα νέο ρεκόρ σε έναν πραγματικά φανταστικό δρόμο. Η Volkswagen και το ID.R έδειξαν για άλλη μια φορά τις ικανότητές τους. Όχι μόνο αποδείχθηκε πως τα ηλεκτρικά σαν το ID.R μπορούν να καταρρίψουν και να πετύχουν ρεκόρ, αλλά και πόσο συναρπαστική είναι η κινητικότητα του μέλλοντος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων των επιβατικών της Volkswagen, Ralf Brandstatter.

Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας αναλογεί στον Romain Dumas, ο οποίος με ευλαβική προσοχή και αυτοσυγκέντρωση κατάφερε να ολοκληρώσει τον «Δρόμο προς τον Παράδεισο» - τη διαδρομή των 10.906 χιλιομέτρων – φτάνοντας θριαμβευτής στην «Πύλη» του, μια φυσική καμάρα ύψους 131,5 μέτρων.

Μέσω ιδιαίτερα προσεκτικών και τμηματικών επιταχύνσεων, καθώς και «σκληρών» ελιγμών, ο 41χρονος Γάλλος οδηγός μπόρεσε να υπερκεράσει τις δυσκολίες οι οποίες «καθρεφτίζονται» στις δεκάδες στροφές ακτίνας μόλις έξι μέτρων, και των στενών τούνελ. Όσον αφορά τη μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυξε, αυτή ανήλθε σε 230 km/h.

«Θα θυμάμαι αυτό το ρεκόρ στο βουνό Tianment για πάντα, ως το πιο μεγαλειώδες επίτευγμά μου. Είμαι περήφανος που πέτυχα ένα ρεκόρ με το Volkswagen ID.R στην Κίνα», υπογράμμισε ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Υπενθυμίζεται πως το ID.R τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 680 ίππων και είναι ικανό να αγγίξει τα 100 km από στάση σε μόλις 2.25 δευτερόλεπτα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...