Το θρυλικό βαν του Woodstock ξανά στους δρόμους! (video)

Το “Light Bus”, ένα Volkswagen T1, ανακατασκευάστηκε προκειμένου να… ενώσει τους ανθρώπους

  • -
  • -

Τον Δεκαπενταύγουστο, 50 χρόνια πριν, περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έδωσαν τον «παρών» σε μία γαλακτοπαραγωγική φάρμα στο Μπέθελ, κοντά στην κωμόπολη Γουντστουκ της Νέας Υόρκης για να αφεθούν σε ένα «μουσικό ταξίδι» παρέα με τον Jimi Hendrix, την Janis Joplin και πολλούς άλλους αστέρες της εποχής.

Εκτός όμως από τους μουσικούς «σταρ», απαρατήρητο δεν περνούσε και ένα φορτηγάκι το οποίο γρήγορα σου «έκλεβε» τη ματιά λόγω της ιδιαίτερης, «εύθυμης»… ενδυμασίας του. Ο λόγος για ένα Volkswagen T1 van, στολισμένο με απόκρυφα σύμβολα και χαρούμενα χρώματα.

Ο άνθρωπος που ανέλαβε να «ζωγραφίσει» το “Light Bus”, όπως ήταν το παρατσούκλι του βαν, είναι ο 75χρονος σήμερα Bob Hieronimus, ειδικός πάνω στα σύμβολα, ο οποίος λατρεύει να χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητα ως καμβά.

«Το βαν της Volkswagen είναι ένα σπίτι πάνω σε ρόδες και εκείνη την εποχή ήταν μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν είχαν πολλά λεφτά. Είναι φανταστικό: Μπορείς να ταξιδέψεις μέσα σε αυτό και να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους», αναφέρει ο Bob και συμπληρώνει τα εξής:

«Σήμερα, όπως και τότε, το μήνυμα παραμένει ίδιο: «Είμαστε όλοι ένα, μαζί σε αυτόν τον πλανήτη. Όλοι καθόμαστε… στην ίδια βάρκα. Το Lightbus έγινε διάσημο επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι εισέπρατταν το μήνυμα αγάπης που εξέπεμπε».

50 χρόνια μετά την εκπνοή του φεστιβάλ, ο Bob ενέδωσε στις πιέσεις και προχώρησε στην αναβίωση του van, έτσι ώστε αυτό να διακοσμήσει ξανά τους δρόμους: «Το αναγεννήσαμε διότι ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που ερχόντουσαν και με ρωτάγανε “που είναι”», εξηγεί.

Οι έντονες προσπάθειές του για την ανακατασκευή του βαν έπιασαν τόπο. Ο Bob το συνοδεύει σε μια σειρά εκθέσεων ανά τον κόσμο, με το πλήθος να σαγηνεύεται από την ομορφιά του. Τελευταίος προορισμός –μέχρι τον επόμενο- είναι ο τόπος από όπου ξεκίνησαν όλα: Το Woodstock.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...