Νέο προηγμένο διζωνικό σύστημα κλιματισμού Climatronic για το Skoda Scala

Παρέχει προστασία από τη γύρη και δροσίζει γρήγορα το αυτοκίνητο

  • -
  • -

Με τη γύρη των φυτών να προκαλεί έντονες αλλεργικές αντιδράσεις, οι οδηγοί κρίνεται απαραίτητο να αποφεύγουν τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, ώστε να προφυλαχθούν από την υπνηλία, να κρατάνε τα παράθυρα κλειστά και να ρυθμίζουν το κλιματιστικό του αυτοκινήτου στη λειτουργία ανακύκλωσης αέρα.

Τα ανωτέρω προληπτικά μέτρα ενδεχομένως να κρίνονται περιττά χάρη στο νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διζωνικό σύστημα κλιματισμού Climatronic που ενσωματώνεται στο Skoda Scala, διαθέτοντας συνδυασμένο φίλτρο καμπίνας και γύρης, καθώς και λειτουργία αυτόματης ανακύκλωσης αέρα.

Επιπροσθέτως, ενσωματώνει αισθητήρες, οι οποίοι, εφόσον ο οδηγός φτερνιστεί, σηματοδοτούν τη φραγή εισόδου εξωτερικού αέρα, προστατεύοντάς τον από τα μικροσωματίδια που θα εισέρχονταν σε διαφορετική περίπτωση.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ SKODA SCALA 1.0 TSI - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥ


Ακόμη, το εκλεπτυσμένο σύστημα Climatronic έχει σχεδιαστεί με τρόπο που επιτρέπεται η γρήγορη «απομάκρυνση» των αποπνιχτικών θερμοκρασιών. Για το σκοπό αυτό, η Skoda προσέλαβε μια ομάδα ειδικών πάνω στην αεροδυναμική προκειμένου να ελεγχθεί η κατεύθυνση και η ταχύτητα της ροής του αέρα μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα είναι ο κρύος αέρας να φτάνει γρήγορα στον οδηγό και στους υπόλοιπους επιβάτες.

Η Skoda μάλιστα τοποθέτησε στο Scala μια σειρά αισθητήρων προκειμένου να ελεγχθεί τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική θερμοκρασία και υγρασία. Αισθητήρες, ακόμη, χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό τόσο της έντασης όσο και της κατεύθυνσης των ακτινών του ηλίου. Αν, λοιπόν, αυτές «χτυπάνε» –για παράδειγμα- την πλευρά του συνοδηγού, τότε ο κλιματισμός θα παράγει την κατάλληλη θερμοκρασία, χωρίς να επηρεάζεται ο άνθρωπος που κάθεται στη θέση του οδηγού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...