Έτοιμο το πρώτο ανανεωμένο, τρίτης γενιάς Skoda Superb!

Η ναυαρχίδα της τσεχικής μάρκας ενσωματώνει πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών

  • -
  • -

Τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Kvasiny πέρασε το πρώτο αυτοκίνητο της ανανεωμένης έκδοσης του Skoda Superb τρίτης γενιάς. Η ναυαρχίδα της τσέχικης μάρκας εκσυγχρονίστηκε τριάμισι χρόνια μετά την παρουσίαση της τελευταίας γενιάς.

«Για 18 χρόνια, οι εκδόσεις της ναυαρχίδας μας εντυπωσιάζουν τους πελάτες ανά τον κόσμο. Δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας, το Skoda Superb έχει εξελιχθεί σε συνώνυμο με την premium ποιότητα που αντανακλά η Τσεχία», δήλωσε αναφορικά με την έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας του ανανεωμένου μοντέλου o Michael Oeljeklaus, Μέλος του ΔΣ της Skoda Auto για την παραγωγή και την εφοδιαστική γραμμή.

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ SUPERB iV: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΤΗΣ SKODA



Στα τεχνολογικά highlights συμπεριλαμβάνονται οι προβολείς Full LED Matrix, καθώς και μία σωρεία συστημάτων υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων τα Adaptive Cruise Control , Side Assist, Emergency Assist for multi-lane roads (Υποβοήθηση έκτακτης ανάγκης για δρόμους πολλαπλών λωρίδων) και Front Assist.

Η μάσκα του ανανεωμένου Superb έχει μεγαλώσει και τοποθετείται λίγο χαμηλότερα, ενώ στο πίσω μέρος συναντάται ένα διακοσμητικό χρωμίου που συνδέει τα Full LED φώτα, ενώ όλη η εικόνα ολοκληρώνεται από τα κεφαλαία γράμματα της επωνυμίας “SKODA”. Νεωτερισμό συνιστά ακόμη η προβολή του “ŠKODA” στο έδαφος μέσω LED προβολέων κατά το άνοιγμα των θυρών.

Το ŠKODA SUPERB, εξοπλίζεται με σύγχρονους κινητήρες, τρεις πετρελαίου και τρεις βενζίνης, η απόδοση των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 120 ίππων και 272 ίππων. Ο 2.0 TDI που αποδίδει 150 PS - ο πρώτος diesel της ŠKODA από τη νέα γενιά κινητήρων Evo της Volkswagen - φέρει μια εντελώς νέα σχεδίαση.

Συνολικά, κάποιος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 10 διαφορετικούς συνδυασμούς κινητήρα / μετάδοσης, με το αυτόματο κιβώτιο DSG των 7 σχέσεων να είναι, ανάλογα με τον κινητήρα και το επίπεδο εξοπλισμού, είτε στάνταρ είτε προαιρετικό. Ακόμη, ο κορυφαίος ντίζελ μπορεί, αν το επιθυμεί ο πελάτης, να συνδυαστεί και με τετρακίνηση

Την άνοιξη του 2019, η τρίτη γενιά του SUPERB, η οποία παρουσιάστηκε το 2015, ξεπέρασε τον αριθμό ορόσημο των 500.000 μονάδων. Το Super Combi αντιπροσωπεύει περίπου το 54% των Superb που πωλούνται στην Ευρώπη, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει και το Superb iV plug-in hybrid.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...