Η Audi γιορτάζει 25 χρόνια από το πρώτο RS

Από το 1994 έως σήμερα 25 μοντέλα έχουν εφοδιαστεί με το… περιζήτητο σήμα

  • -
  • -

Το RS 2 Avant του 1994 ήταν το πρώτο μοντέλο της Audi που αποτέλεσε μέλος της σπορ οικογένειας της γερμανικής μάρκας. Αρχικά ως quattro GmbH, στη συνέχεια ως Audi Sport GmbH, το τμήμα χρησιμοποιούσε τις αγωνιστικές καταβολές για να δημιουργήσει εκδόσεις που ξεχώριζαν τόσο οπτικά όσο και με την οδική τους συμπεριφορά.

«Κάθε μοντέλο RS εκφράζει το πάθος που έχουμε για να εξελίξουμε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων», σχολίασε ο Oliver Hoffmann, Γενικός Διευθυντής της Audi Sport. «Επί 25 χρόνια οι πελάτες μας απολαμβάνουν αυτοκίνητα που είναι ταυτόχρονα φιλικά σε καθημερινή χρήση και απολαυστικά στο έπακρο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ AUDI RS 3 SPORTBACK

Το Audi RS 2 Avant του 1994 εφοδιαζόταν με 5κύλινδρο κινητήρα ισχύος 315 ίππων. Η κίνηση περνούσε σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος quattro, με κεντρικό διαφορικό που είχε εξελιχθεί στους αγώνες ράλι.

Χαρακτηριστικό επίσης μέλος της ιστορίας RS είναι το RS 4 Avant του 1999, με V6 biturbo κινητήρα χωρητικότητας 2,7 lt και απόδοσης 380 ίππων. Η δεύτερη γενιά του RS 4 λανσαρίστηκε το 2005, με V8 κινητήρα 420 ίππων. Η φιλοσοφία RS πέρασε στην compact κατηγορία το 2011 με το RS 3 Sportback (340 PS), ενώ δύο χρόνια αργότερα παρουσιάστηκε το RS Q3, με τον 2.5 TFSI των TT RS και RS 3.

Η σημερινή γκάμα RS περιλαμβάνει τα TT RS Coupe και Roadster, τα RS 3 Sportback και Sedan, το RS 4 Avant, το RS 5 Coupe και το RS 5 Sportback.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...