Στα Τρίκαλα για το κυκλοφοριακό αποφασίζουν... οι κάτοικοι!

Η πόλη της Θεσσαλίας δεν παύει να μας αποδεικνύει πόσο... μπροστά είναι

  • -
  • -

Στο «παιχνίδι» για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στην πόλη των Τρικάλων, βάζει ο Δήμος Τρικκαίων τους κατοίκους, προχωρώντας σε μια πρωτοβουλία που καταδεικνύει την πρωτοποριακή διάθεση από την οποία διακατέχεται.

Ειδικότερα, καλεί τους κατοίκους να συμπληρώσουν μια ειδική φόρμα στο διαδίκτυο επιλέγοντας ανάμεσα σε τρία σενάρια κινητικότητας, τα οποία εκπόνησαν από κοινού, κατόπιν διαβουλεύσεων, πολλοί πολίτες, μια ειδική επιτροπή επιστημόνων και τοπικοί φορείς.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Πρόκειται για σενάρια που περιγράφουν την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στον σχεδιασμό του συστήματος αστικής κινητικότητας των Τρικάλων. Θα αποτελούν, δηλαδή, τον οδηγό για την προώθηση και εφαρμογή νέων μέτρων και υποδομών, που θα προσφέρουν λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Τρικκαίων, ο πολίτης καλείται να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

1. Να μελετήσει τα τρία σενάρια

2. Να μπει στον συγκεκριμένο σύνδεσμο στο διαδίκτυο, τον οποίο μπορεί να βρεί εδώ

3. Να επιλέξει το σενάριο που πιστεύει πως πρέπει να προηγηθεί των υπολοίπων

Η ανωτέρω πρωτοβουλία του Δήμου αποτελεί μέλος των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), του σχεδιασμού, δηλαδή, του τρόπου κυκλοφορίας και μετακίνησης των πεζών και οχημάτων, κάθε είδους, στην πόλη των Τρικάλων.

Σημειώνεται πως η δημοτική αρχή της πόλης επιθυμεί να παγιώσει την παραχώρηση βήματος σε όλους τους κατοίκους, και ειδικά για φλέγοντα ζητήματα όπως είναι το κυκλοφοριακό.

Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται στη διεύθυνση https://svaktrikala.com αλλά και στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων, στη διεύθυνση

https://trikalacity.gr/svak-dimoy-trikkaion/


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...