Nissan GT-R Nismo 2020: Πιο ισορροπημένο από ποτέ (video)

Το σκληροπυρηνικό ιαπωνικό μοντέλο είναι ελαφρύτερο, πιο σταθερό καθώς και πιο… θορυβώδες

  • -
  • -

Σε μια επίδειξη των δυνατοτήτων του νέου GT-R Nismo 2020 προχώρησε η Nissan, η οποία «απελευθέρωσε» το εμβληματικό supercar στην πίστα EuroSpeedway Lausitz της Γερμανίας.

Οι άνθρωποι της ιαπωνικής μάρκας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο “Mr. GT-R”, ή κατά κόσμον Hiroshi Tamura, υπέβαλλαν το μοντέλο σε επεμβάσεις «χειρουργικής ακρίβειας» που του προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση και αεροδυναμική, χωρίς, ωστόσο, να νοθεύεται η διαχρονική αγωνιστική φιλοσοφία που διέπει τον θρυλικό οίκο “Nismo”. Επιστέγασμα των εξονυχιστικών βελτιώσεων αποτελεί η αύξηση της σταθερότητας του μοντέλου σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 300 km/h, με το μοντέλο να προβάλλει πιο ισορροπημένο από ποτέ.

Τα άγρια ένστικτα του GT-R Nismo 2020 πυροδοτεί το γνωστό και ως “VR38DETT” συναρμολογημένο στο χέρι μοτέρ, που πλέον διαθέτει ένα ζεύγος υπερσυμπιεστών υψηλής ροής και μεγάλης διαμέτρου,  όμοιων  με αυτούς της αγωνιστικής έκδοσης του GT3. Σε κάθε κινητήρα, μάλιστα, αναγράφεται το όνομα του τεχνίτη ΤAKUMI που τον… φιλοτέχνησε.

Για τη μετάδοση της κίνησης στους τροχούς φροντίζει ένα βελτιωμένο κιβώτιο 6 σχέσεων διπλού συμπλέκτη, πλαισιωμένο από Adaptive Shift Control (ΑSC) το οποίο επιτρέπει τη βέλτιστη σχέση για κάθε σενάριο οδήγησης. Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο που διαθέτει έναν πιο εμφατικό ηχητικό τόνο, ο οποίος διαπερνά την καμπίνα.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα χρωμάτων, αυτή αποτυπώνεται στα Solid Red, Jet Black Pearl, Super Silver Quadcoat και Pearl White Tricoat. Σε όλα τα χρώματα, το αυτοκίνητο διαθέτει μαύρους πλευρικούς καθρέπτες που το  διαφοροποιούν από τα άλλα μοντέλα GT-R, ενώ «φορά» σφυρήλατες ζάντες RAIN των 20 ιντσών, με το λογότυπο NISMO να κοσμεί κάθε ζάντα.

Βασικό χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι η ποσότητα ανθρακονημάτων που φέρει (καπό, φτερά, οροφή, πορτμπαγκάζ και πίσω αεροτομή), η οποία επιτρέπει συνολική εξοικονόμηση βάρους 10,5 κιλών, εκτός της μείωσης των 20 κιλών από τις αναβαθμίσεις και τα νέα εξαρτήματα.

Επιπροσθέτως, έμφαση έχει δοθεί στα αμορτισέρ Bilstein DampTronic, τα οποία έχουν ρυθμιστεί με προσοχή τόσο στην επαναφορά όσο και στη συμπίεση, ενώ προσεχτικά κατασκευασμένο είναι και το σασί που χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη αντοχή.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα αποκλειστικά για το GT-R Nismo 2020 καθίσματα της Recaro που προσφέρουν καλύτερη στήριξη σε οδηγό και συνοδηγό, ενώ διακρίνονται για την στρεπτική ακαμψία τους. Την καμπίνα, τέλος, συμπληρώνει ένας  μοναδικός συνδυασμός  εσωτερικών χρωμάτων με το χαρακτηριστικό μαύρο δερμάτινο σκούρο Nismo σε κόκκινους τόνους. Οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι  από κόκκινο σουέτ, ενώ στο τιμόνι, το ταμπλό και την επένδυση οροφής υπάρχει σκούρο γκρι Alcantara

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...