Οι οδηγοί “βλέπουν με καλό μάτι” τα συστήματα ασφαλείας

Οι οδηγοί στην άλλη μεριά του Ατλαντικού πρόσκεινται φιλικά στα συστήματα αυτόματης πέδησης, ένδειξης τυφλού σημείου και υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας

  • -
  • -

"Φύλακας άγγελος" αποδεικνύονται τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων, με την πλειονότητα των Αμερικανών οδηγών να υπογραμμίζει την προληπτική δράση των εν λόγω τεχνολογιών.

Σε έρευνα που διενήργησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Consumer Reports, o οποίος εξειδικεύεται στον έλεγχο προϊόντων, το 57% των συμμετεχόντων επισήμανε πως συστήματα όπως είναι αυτά της αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης, της ένδειξης τυφλού σημείου και της υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, έχουν αποδειχτεί καθοριστικά στην αποφυγή ατυχημάτων.

Τα παραπάνω συστήματα χρησιμοποιούν μια σειρά από αισθητήρες και κάμερες, μέσω της «συνεργασίας» των οποίων επιτυγχάνεται ο εντοπισμός των πεζών καθώς και ο καθορισμός των λωρίδων κυκλοφορίας.

Η δράση τους δεν περιορίζεται στην ενημέρωση των οδηγών για παρακείμενα οχήματα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις φέρουν την ικανότητα ανάληψης του ελέγχου του αυτοκινήτου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το αυτόματο φρενάρισμα.

«Η έρευνά μας δείχνει πως, στον πραγματικό κόσμο, αυτά τα συστήματα αποτρέπουν καταστάσεις, οι οποίες λίγα χρόνια πριν είχαν αποβεί μοιραίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jake Fisher, Διευθυντής του τμήματος διενεργείας δοκιμών σε αυτοκίνητα του Consumer Reports.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...