Οι Αμερικάνοι μίλησαν: Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες!

Οι μάρκες που εμφανίζουν τα λιγότερα προβλήματα κατά το πρώτο τρίμηνο από την αγορά του αυτοκινήτου, σύμφωνα με έρευνα της JD Power στις ΗΠΑ

  • -
  • -

Κορεάτικη υπόθεση φαίνεται πως αποτελεί η αξιοπιστία των νέων αυτοκινήτων, με τρεις κατασκευαστές της Ν. Κορέας να μπορούν να «καυχιούνται» πως κατασκευάζουν τα οχήματα με τις λιγότερες βλάβες.

«Πρωταθλήτρια» σε επίπεδο αξιοπιστίας για το έτος 2019 αναδεικνύεται η Genesis (πολυτελής μάρκας της Hyundai), ενώ το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο απονέμεται σε Kia και Hyundai αντίστοιχα.  Στον αντίποδα, στον «πάτο» της… βαθμολογίας φιγουράρουν οι Mitsubishi, Land Rover και Jaguar.

Η κορεάτικη «παντοκρατορία» προκύπτει κατόπιν έρευνας της JD Power, η οποία εστίασε στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ συμμετείχαν 76.256 ιδιοκτήτες νέων αυτοκινήτων. Τα αυτοκίνητα των κατασκευαστών βαθμολογήθηκαν με βάση τα προβλήματα που προκύπτουν ανά 100 μονάδες και κατά τις 90 πρώτες μέρες από την αγορά τους. 

Σημειώνεται πως τόσο η Tesla όσο και η Fiat έμειναν εκτός έρευνας, λόγω μη «αντιπροσωπευτικών» και «μικρών» μεγεθών δείγματος αντίστοιχα, με την Porsche 911 να αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το πιο αξιόπιστο μοντέλο.

Στο ζενίθ οι Genesis, Kia, Hyundai – Στο ναδίρ οι Jaguar, Land Rover, Mitsubishi

Από την έρευνα, λοιπόν, προκύπτει πως η πρωταγωνίστρια Genesis συγκέντρωσε βαθμολογία 63/100, η δευτεραθλήτρια Kia 70/100, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρέθηκε η μάρκα που συμπλήρωσε την τριάδα, Kia, με 71/100.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας, αυτές καταλαμβάνονται από τις Ford, (83/100) Lincoln (84/100), Chevrolet (85/100), Nissan (86/100), Dodge (90/100), Lexus (90/100) και Toyota (90/100).

Αναφορικά με τη «φτωχότερη» βαθμολογία, αυτή συγκεντρώθηκε από τη Jaguar με μέσο όρο 130 προβλήματα ανά 100 μονάδες. Δεύτερη μάρκα με τα περισσότερα προβλήματα αναδείχθηκε η Land Rover (123/100), ενώ στο τρίτο σκαλί του «αρνητικού» βάθρου ανέβηκε η Mitsubishi με 121/100.

Πάνω από τη βάση οι αμερικανικές εταιρείες - «Μετεξεταστέες» οι ευρωπαϊκές

Μπορεί τα θετικά αποτελέσματα με επίκεντρο την αξιοπιστία των τριών κατασκευαστών που έλκουν την καταγωγής τους από τη Ν. Κορέα να μαγνητίζουν τα… φλας, ενδιαφέρον, ωστόσο, συγκεντρώνουν και τα στοιχεία αναφορικά με τις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ και της Γηραιάς Ηπείρου.

Η πρώτη τριάδα έχει καταληφθεί από κορεάτικους… εισβολείς, αλλά οι ΗΠΑ κρατάνε γερά, έχοντας περάσει τη βάση. Ειδικά από τη στιγμή που οι Ford, Lincoln και Chevrolet κατέλαβαν την τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το κλίμα είναι λιγότερο ευχάριστο, καθώς όλοι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές βρέθηκαν κάτω από τη μέση της δημοσιευθείσας λίστας.

«Πονοκέφαλος» τα συστήματα infotainment και υποβοήθησης

Μεγαλύτερο βάσανο για τους οδηγούς νέων αυτοκινήτων συνεχίζει να αποτελεί η συχνότητα εμφάνισης βλαβών στο σύστημα infotainment. Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως σε σχέση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2018, ο αριθμός βλαβών έχει μειωθεί.

Από την άλλη μεριά, αντίθετη κατεύθυνση ακολουθούν τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, μιας και οι μαρτυρίες για εμφάνιση βλαβών, συγκριτικά με το περασμένο έτος, έχουν αυξηθεί. Τα προβλήματα στα εν λόγω συστήματα, μάλιστα, συνιστούν τη δεύτερη συχνότερη αιτία που «πονοκεφαλιάζουν» οι ιδιοκτήτες.

Ακολουθεί η λίστα με τις βαθμολογίες



 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...