Το εργοστάσιο που κατασκευάζει ένα αυτοκίνητο ανά δύο λεπτά

Η ιαπωνική μάρκα δηλώνει περήφανη για τις εγκαταστάσεις της που έχουν «γεννήσει» 10.000.000 οχήματα

  • -
  • -

Ιδιαίτερα… εορταστικό είναι το κλίμα στις εγκαταστάσεις της Nissan στο Σάντερλαντ της Αγγλίας. Αυτό διότι πέρασε τη γραμμή παραγωγής το υπ’ αριθμόν 10.000.000 αυτοκίνητο.

«Η κατασκευή 10 εκ. οχημάτων αποτελεί ένα τεράστιο κατόρθωμα για όλους όσους σχετίζονται με τις εγκαταστάσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος του εργοστασίου στο Σάντερλαντ, Steve Marsh.

Πρόκειται για ένα Nissan Qashqai Tekna σε χρώμα Vivid Blue, το οποίο ενσωματώνει την τεχνολογία ProPILOT. Αυτή μειώνει τον φόρτο της οδήγησης σε συνθήκες βεβαρημένης κυκλοφορίας,  συμβάλλοντας στον έλεγχο της επιτάχυνσης, της πέδησης και του συστήματος διεύθυνσης, κατά τη διάρκεια της οδήγησης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Το εν λόγω SUV αποτελεί, μάλιστα, το μοντέλο εκείνο που έχει παραχθεί περισσότερες φορές από κάθε άλλο στο εργοστάσιο της μάρκας στο Σάντερλαντ, αριθμώντας περισσότερες από 3,4 εκ. μονάδες. Ακολουθεί το Micra με περίπου 2,37 εκ. και το Primera με σχεδόν 1,5 εκ. παραχθέντα αντίτυπα.

Η σημασία του συγκεκριμένου επιτεύγματος ενισχύεται ελέω και του χρονικού διαστήματος που χρειάστηκε προκειμένου να υλοποιηθεί. Ειδικότερα, η παραγωγή 10 εκ. μονάδων ολοκληρώθηκε εντός 33 ετών, χρονική διάρκεια που δεν έχει επιτευχθεί από κανένα άλλο εργοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημειώνεται δε πως από το 1986, όταν και εγκαινιάστηκε η γραμμή παραγωγής, κατασκευάζεται ένα νέο αυτοκίνητο ανά δύο λεπτά.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...