Συνεργασία Nissan-Renault με τη... Silicon Valley του Ισραήλ

Στόχος η ίδρυση και λειτουργία του Εργαστηρίου Καινοτομίας, Alliance Innovation Lab

  • -
  • -

Λίγες μέρες μετά το ναυάγιο στις συζητήσεις με τη Fiat Chrysler, Renault και Nissan ανακοίνωσαν την ίδρυση και λειτουργία ενός Εργαστηρίου Καινοτομίας, γνωστού ως Alliance Innovation Lab, στο Atidim Park του Τελ Αβίβ.

Πρόκειται για μια κίνηση που θέτει τις βάσεις της ανάπτυξης ενός μοντέλου συνεργασίας με τις ισραηλινές νεοφυείς εταιρείες, καθιστώντας, παράλληλα, εφικτή τη συνεργασία με την Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας.

Η λειτουργία του εργαστηρίου επικεντρώνεται σε τρεις θεμελιώδεις άξονες με φόντο την ανάπτυξη μιας ποικιλίας τεχνολογιών, οι οποίες θα είναι απαραίτητες για το μέλλον της κινητικότητας: Στην ανάπτυξη αισθητήρων για την αυτόνομη οδήγηση, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και στα μεγάλα δεδομένα (big data).

Επιπροσθέτως, τη συγκεκριμένη περίοδο, Συμμαχία και ισραηλινές επιχειρήσεις εργάζονται σε πάνω από 10 κοινά πρωτότυπα έργα, όπως είναι τα εξής: Apollo Power, Argus, AutoTalks, BrightWay Vision, Electreon, Enigmatos, IRP systems, Karamba, Moodify, Saferide και Upstream.

Με επιφάνεια 1.600 τ.μ., τα εμπλεκόμενα μέλη έχουν τον απαραίτητο χώρο να δοκιμάσουν τεχνολογίες με πραγματικά οχήματα, ενώ καθοριστικό ρόλο στη διενέργεια Proof of Concepts (επαλήθευση ιδεών) διαδραματίζει η τοποθεσία του εργαστηρίου (Atidim Park).

 «Με το Ισραήλ ως παγκόσμιο κόμβο καινοτομίας, ειδικά με την αυτοκινητοβιομηχανία, αυτό το νέο εργαστήριο είναι ένα φυσικό επόμενο βήμα για εμάς και θα επιτρέψει στη Συμμαχία να αξιοποιήσει τα δυνατά σημεία του αρχικού οικοσυστήματος νεοφυών εταιρειών  του Ισραήλ», δήλωσε ο Tsuyoshi Yamaguchi, Alliance EVP Engineering.

Ως εργαστήριο που έχει επιλεγεί ως φορέας του προγράμματος  “Technological Innovation Labs”  του Ισραηλινού Ινστιτούτου Καινοτομίας, το εργαστήριο προσφέρει προνομιακή χρηματοδότηση για τα POCs  που διεκπεραιώνονται από τις νεοφυείς εταιρείες του Ισραήλ, που εστιάζουν στην έξυπνη κινητικότητα.

Το εργαστήριο συνεργάζεται επίσης στενά με την Alliance Ventures, το εταιρικό ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών  της Συμμαχίας, που σχεδιάζει να επενδύσει μέχρι και 1 δισεκατομμύριο δολάρια, προκειμένου  να στηρίξει την “ανοιχτή καινοτομία”, έχοντας ήδη επενδύσει στο Maniv Mobility fund του Ισραήλ.

Μια πρόσθετη συνεργασία για το εργαστήριο της Συμμαχίας στο Ισραήλ είναι το CityZone, ένα καινοτόμο οικοσύστημα για έξυπνες επιχειρηματικές συμμετοχές στον αστικό ιστό, στο πάρκο Atidim.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...