Στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness το μίνι τρακτέρ της Honda! (video)

Τι να πρωτοαναφέρουμε; Την επιτάχυνση 0-161 km/h ή την τελική του ταχύτητα;

  • -
  • -

Θυμάστε το μίνι τρακτέρ της Honda με την αξιοζήλευτη επιτάχυνση των 0-100km/h σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα; Παρά το εντυπωσιακό κατόρθωμα του Mean Mower,  λίγα χρόνια πριν, η ιαπωνική μάρκα δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του παρελθόντος, ούσα αποφασισμένη να γράψει το όνομά της στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Έτσι, οι άνθρωποι της Honda επιστράτευσαν τη νέα έκδοσή της… κουρευτικής μηχανής γκαζόν, Mean Mower V2, με μεγάλο στόχο να αναδείξουν το «τέκνο» τους στο γρηγορότερο μίνι τρακτέρ στον κόσμο. Ο κινητήρας των 999 cc προέρχεται από την supersport μοτοσικλέτα CBR1000RR Fireblade SP, αποδίδοντας για την περίσταση 191 ίππους στις 13.000 rpm.



Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, το ξεχωριστό όχημα επιταχύνει στα 161 km/h από στάση σε μόλις 6,3 δευτερόλεπτα!

Μέρος των ευσήμων πρέπει να αποδοθεί στην πολύπειρη κασκαντέρ-οδηγό Jess Hawkins, η οποία κάθισε πίσω από το τιμόνι του, καθώς και στην Team Dynamics που υποστηρίζει την αγωνιστική εμπλοκή της μάρκας στο BTCC.

Η τελευταία, μάλιστα, εξάντλησε στο Mean Mower V2 όλη τη τεχνογνωσία της, αξιοποιώντας για τον σχεδιασμό του τη βοήθεια υπολογιστή, ειδικά εξαρτήματα, προηγμένα υλικά, καθώς και τη διαδικασία 3d printing (τρισδιάστατη εκτύπωση).

Στο περιθώριο, μάλιστα, του βασικού εγχειρήματος, έλαβε χώρα και ένα δευτερεύον: Εξετάστηκε η τελική ταχύτητα του μίνι τρακτέρ, με το κοντέρ να γράφει 243 km/h, όταν ο πρόγονός του είχε "πιάσει" τα 187,6 km/h.




ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...