«Θες να τραβήξεις φωτογραφίες τον νεκρό; Έλα!» (video)

Ένας αστυνομικός δίνει ένα σκληρό μάθημα σε οδηγούς που θέλησαν να μοιραστούν στα social media τις εικόνες ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

  • -
  • -

Ένα σκληρό μάθημα έλαβαν, λίγες μέρες πριν σε αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας, κάποιοι οδηγοί οι οποίοι είχαν τη «φαεινή» ιδέα να απαθανατίσουν με το κινητό τους έναν άνδρα από την Ουγγαρία που κατέληξε νεκρός, ύστερα από τροχαίο.

Η ευτελής πράξη τους να «σηκώσουν» το κινητό τους έτσι ώστε να μοιραστούν τη συγκεκριμένη οδυνηρή στιγμή με τους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν πέρασε απαρατήρητη από τον αστυνομικό, Stefan Pfeiffer.

Αγανακτισμένος, λοιπόν, από την άρνηση μιας μερίδας οδηγών να σεβαστεί τον άτυχο άνδρα, αποφάσισε να τους παραχωρήσει ένα μάθημα ζωής.

Έτσι, τους κάλεσε έναν- έναν προκαλώντας τους να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής το σημείο που εκτυλίχθηκε το συμβάν έτσι ώστε να έχουν καλύτερη ορατότητα.

Σε ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Bayerischer Rundfunk, φαίνεται ο Pfeiffer να αναφέρει σε έναν οδηγό τα εξής «σκληρά» λόγια, προτού του επιβάλει πρόστιμο ύψους 128,5 ευρώ για τη λήψη φωτογραφιών.

«Έλα, θα σου δείξω κάτι. Θες να δεις τον νεκρό; Να τραβήξεις φωτογραφίες; Έλα! Εκεί είναι. Θες να τον δεις; Όχι; Δεν θες να τον δεις; Τότε γιατί τραβάς φωτογραφίες. Αν θες πήγαινε χαιρέτα τον… Ντροπή σου!».

Εξίσου αιχμηρά ήταν και τα λόγια που είχαν αποδέκτη έναν συμπατριώτη του άτυχου άνδρα: «Γιατί τραβάς φωτογραφίες; Μπορείς να τον δεις! Κατάγεται από τη χώρα σου. Θες να τον δεις;», με τον άνδρα να ζητά «Συγνώμη».

Για εμάς είναι μία ευκαιρία να έρθουμε αντιμέτωποι με ανθρώπους για την συμπεριφορά τους. Αν τους επιβάλλουμε, απλά ένα πρόστιμο 128,5 και μετά τους διώξουμε, είμαι σίγουρος ότι δεν θα μάθουν τίποτα. Νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά κάνουν. Παρατηρούμε ότι αυτή η άμεση αντιπαράθεση τους ταρακουνάει και συνειδητοποιούν ότι αυτό δεν είναι παιχνίδι αλλά μία πικρή πραγματικότητα". ανέφερε ο Pfeiffer.

Σημειώνεται πως το δυστύχημα συνέβη στον Αυτοκινητόδρομο 6 της Βαυαρίας, με θύμα έναν 47χρονο οδηγό, που όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...