“Βουλιάζει” η παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία λόγω Brexit

Η αβεβαιότητα έχει οδηγήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε μειώσεις προσωπικού

  • -
  • -

Μπορεί η διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (Brexit) να πήρε, εν τέλει, παράταση για τις 31η Οκτωβρίου, ωστόσο οι προγενέστερες συνεχείς αναβολές έχουν «ταρακουνήσει» τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στο «Νησί» προχώρησαν σε μείωση του προσωπικού τους, ενώ δεν δίστασαν να επιβραδύνουν και τον ρυθμό παραγωγής των αυτοκινήτων τους.

Η αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων τους, «διαμέλισαν» τον αριθμό των παραχθέντων αυτοκινήτων του Απριλίου, με τη «βουτιά», συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2018, να αγγίζει το 44,5%.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του βρετανικού Συνδέσμου Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων, “SMMT”, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, πέρασαν τη γραμμή της παραγωγής 70.971 οχήματα έναντι των 127.970 του ίδιο μήνα του 2018.

Σε επίπεδα πρώτου τετραμήνου, τα παραχθέντα αυτοκίνητα ανήλθαν σε 441.260, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι έφτασαν τα 568.500 (-22,4%).

«Τα σημερινά στοιχεία αποτελούν απόδειξη του τεράστιου κόστους και της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει η αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit τόσο στις αυτοκινητοβιομηχανίες, όσο και στους εργαζομένους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής του SMMT, Mike Hawes.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...