Μαθητευόμενοι της Skoda μετατρέπουν το Kodiaq σε σκληροτράχηλο pick-up

Με κωδική ονομασία Mountiaq, το δημιούργημα των νεαρών καταφτάνει με άσβεστη εκδρομική διάθεση

  • -
  • -

Το πλούσιο ταλέντο τους και την αξία της ομαδικής συνεργασίας αναδεικνύουν 35 μαθητευόμενοι στο Skoda Vocational School οι οποίοι είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο pick up με την κωδική ονομασία Mountiaq.

Για τη δημιουργία του –όπως μαρτυρά και το όνομά του- χρησιμοποιήθηκε ως βάση ένα Kodiaq Scout, ενώ για την υλοποίηση του εγχειρήματος χρειάστηκαν 2.000 ώρες σε διάστημα οχτώ μηνών. Το concept car αποτελεί το 6ο κατά σειρά δημιούργημα μαθητευόμενων της Skoda και έρχεται να προστεθεί δίπλα στα Cityjet, Funstar, Atero, Element και Sunrock.

Αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2018 και υπό την επίβλεψη των καθηγητών,  η νεανική ομάδα έλαβε ένα Kodiaq Scout, το οποίο φορούσε έναν δίλιτρο TSI απόδοσης 190 ίππων. Η ανήσυχοι νεαροί –ανάμεσά τους και έξι κοπέλες- αφού ενίσχυσαν το αμάξωμα, αφαίρεσαν την οροφή, προσέθεσαν μία καρότσα, ενώ προχώρησαν και σε μια ποικιλία επιπλέον αλλαγών («ψήλωμα» ανάρτησης), με φόντο τη θωράκιση του Mountiaq κατά την περιήγησή τους στις πιο ανώμαλες επιφάνειες.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Επιπροσθέτως, το πρωτότυπο μοντέλο εξοπλίζεται με ελαστικά Rockstar των 17 ιντσών, προστατευτική μπάρα στο μπροστινό μέρος, και επιπλέον φώτα LED στην οροφή, χαρακτηριστικά που το καθιστούν ακόμα πιο σκληροτράχηλο.

To Skoda Vocational School, μετράει περισσότερα από 90 χρόνια ζωής και έχει ως στόχο τη  «ζύμωση» των μαθητευόμενων στις πραγματικές συνθήκες εργασίας, κάτι που το πετυχαίνουν μέσω της αναθεσής τους κάποιων 'πρότζεκτ', όπως είναι η κατασκευή πρωτότυπων οχημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...