Με πλευρικές κάμερες αντί για καθρέπτες το ηλεκτρικό Honda e! (vid)

Η προηγμένη τεχνολογία δεν προσφέρει μόνο καλύτερη ορατότητα, αλλά και μια σωρεία άλλων πλεονεκτημάτων

  • -
  • -

Μια ποικιλία καινοτόμων τεχνολογιών θα «φορά» κατά το λανσάρισμά του το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Honda στην Ευρώπη, το Honda e, οι πρώτες παραδόσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2020.

Μία από τις εξελιγμένες τεχνολογίες που θα φέρει το επερχόμενο μοντέλο στον στάνταρ εξοπλισμό του είναι και το σύστημα Side Camera Mirror (πλευρική κάμερα-καθρέπτης). Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της compact κατηγορίας που θα υιοθετήσει το εν λόγω σύστημα, το οποίο ενισχύει το στιλ, την αεροδυναμική και την παρεχόμενη ασφάλεια.

Όπως είναι ευλογοφανές, οι πλευρικές κάμερες νέας γενιάς θα αντικαταστήσουν τους κλασικούς καθρέπτες, με τις εικόνες που αυτές θα συλλέγουν να αναπαράγονται σε δύο οθόνες έξι ιντσών οι οποίες θα βρίσκονται στις εμπρός κολόνες (A-pillars) του μοντέλου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ HONDA E ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Πέρα από τη βελτίωση της ορατότητας του οδηγού, η νέα τεχνολογία θα μειώνει την αεροδυναμική αντίσταση του Honda e κατά 90% συγκριτικά με τους πλευρικούς καθρέπτες, ενώ αισθητή θα είναι και η μείωση στον παραγόμενο θόρυβο.

Επιπροσθέτως, το περίβλημα της κάμερας είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιτρέπει στις σταγόνες του νερού να ακουμπήσουν τον φακό, ο οποίος, επίσης, φέρει μια υδατοαπωθητική επιφάνεια.

Αναφορικά με την εικόνα από τις κάμερες, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο λειτουργίες, την «κανονική προβολή» (normal view) και την «ευρεία προβολή». Η πρώτη μειώνει τα «τυφλά» σημεία κατά 10%, ενώ η λειτουργία της «ευρείας προβολής» τα περιορίζει σε ποσοστό 50%.

Ακόμη, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στα επίπεδα φωτεινότητας των οθονών, οι οποίες είναι αυτορυθμιζόμενες, με γνώμονα την προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...