Μαίνεται η κόντρα εκπαιδευτών και Υπουργείου Μεταφορών - Δέσμιοι οι υποψήφιοι οδηγοί

Νέα επίθεση της ΠΟΕΟ ενάντια στο Υπουργείο εξ αφορμής του πρόσφατου ατυχήματος εξεταζόμενης στο Χολαργό

  • -
  • -

Τα βέλη της προς το Υπουργείο Μεταφορών στρέφει για άλλη μια φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ), με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα εξεταζόμενης στο Χολαργό, η οποία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου προσκρούοντας σε καγκελόπορτα κατοικίας.

Σε ανακοίνωσή της,  η ΠΟΕΟ υπερτόνισε την αναγκαιότητα τοποθέτησης καμερών εντός των εκπαιδευτικών οχημάτων την ώρα της πρακτικής εξέτασης «για το αμετάβλητο των εξετάσεων και ο εκπαιδευτής, που έχει εκπαιδεύσει τον υποψήφιο και γνωρίζει τις αντιδράσεις του, να είναι εντός του οχήματος». Όπως προσθέτουν, μάλιστα, οι εκπαιδευτές «οι εξετάσεις δεν γίνονται σύννομα, όπως αναφέρει η νομοθεσία.

Πριν λίγες εβδομάδες, ο «γόρδιος δεσμός» που αφορούσε την ασφάλιση των υποψηφίων οδηγών ναι μεν λύθηκε, η ΠΟΕΟ, ωστόσο, είχε αντιδράσει, με τα μέλη της ν’ αποφασίζουν αποχή:

 «Για άλλη μία φορά η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κάνει το μαύρο άσπρο, βαφτίζοντας τη μικτή ασφάλεια αυτοκινήτων, σε ειδικό ασφαλιστικό προϊόν», ανέφερε σε προγενέστερη ανακοίνωσή της. «Η θέση της Ομοσπονδίας στις προτάσεις που είχε δώσει για το συγκεκριμένο θέμα ήταν η ακόλουθη: Ειδικό ασφαλιστήριο με επιβάρυνση του μαθητή για τις εξετάσεις τη στιγμή που θα βρίσκεται μόνος του εντός του αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο ασφαλιστήριο θα καλύπτει και ζημιές που πιθανόν θα προκληθούν στο αυτοκίνητο».

Στο απέναντι στρατόπεδο, το Υπουργείο Μεταφορών είχε επιδοθεί σε επίθεση κατά της ΠΟΕΟ κατηγορώντας την πως «επικαλείται διάφορα προσχήματα από τη μη ύπαρξη ασφαλιστικού προϊόντος μέχρι το Σύνταγμα και την …Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», ενώ είχε κάνει λόγο για «θεατρινισμούς» από τη μεριά του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αποδίδοντάς της ευθύνες για την «ομηρία των υποψηφίων οδηγών τους οποίους έχει εκπαιδεύσει».

Τέλος, σημειώνεται πως πριν λίγες ώρες μπήκε και πάλι «φρένο» στις εξετάσεις οδήγησης, λόγω της αδυναμίας των εκπαιδευτών να βρουν χώρους για την πρακτική άσκηση των υποψηφίων χωρίς να ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιου ατυχήματος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...