Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το Peugeot 508 station wagon (vid)

To μεσαίο sedan της γαλλικής μάρκας έκλεψε τις εντυπώσεις και το ίδιο επιθυμεί να πράξει και η station wagon έκδοσή του

  • -
  • -

Μετά το νέο Peugeot 508 σε sedan αμάξωμα, η γαλλική φίρμα λανσάρει και τη station wagon έκδοση, με τη διάθεση να αφορά, σε πρώτη φάση, μόλις 10 ευρωπαϊκές χώρες. Η έναρξη της εμπορικής πορείας του station wagon έχει ξεκινήσει από τις 26 Μαΐου (σε ορισμένες χώρες), ενώ η τιμή εκκίνησης αντιστοιχεί σε 35.650 € (αφορά τη Γαλλία).

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, ξεχωρίζει για την σπορ λογική και κομψότητα που εκπέμπει, χαρακτηριστικά τα οποία «παντρεύονται» με την πρακτικότητα και την ευρυχωρία.

Κάτω από το καπό του μοντέλου συναντάμε τη νέα γενιά των κινητήρων βενζίνης PureTech και diesel BlueHDI. Αναλυτικότερα, διατίθεται με τον PureTech των 1.6 λίτρων, απόδοσης 180 και 225 ίππων, με αυτόματο κιβώτιο EAT8. Από την άλλη πλευρά, οι φίλοι του πετρελαίου καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους BlueHDI των 1,5 και 2,0 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 130 (με αυτόματο και μηχανικό κιβώτιο), 160 και 180 ίππων, σε συνδυασμό με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Σημειώνεται πως όλοι οι κινητήρες συμμορφώνονται με το πρότυπο ρύπων Euro6.d-temp, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ PEUGEOT 508 1.6 PureTech EAT8 GT- Line

Στο εσωτερικό του δεσπόζουσα θέση κατέχει το τελευταίας γενιάς Peugeot i-Cockpit, το οποίο πλαισιώνεται με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, τα οποία έχουν περάσει με επιτυχία τα τεστ του οργανισμού αξιολόγησης EuroNCAP.

Επιπροσθέτως, ανάλογα με την έκδοση, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα υπέρυθρης νυχτερινής όρασης, καθώς και τη λειτουργία αυτορυθμιζόμενου ελέγχου του γκαζιού, συνδυαζόμενη με το σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Τέλος, από τις 7 Ιουνίου του 2019, σε πολλές χώρες, θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία και η plug-in υβριδική έκδοση των Peugeot 508 sedan και station wagon, με τη συνδυαστική απόδοση των κινητήρων να ανέρχεται σε 225 ίππους.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...