Τα ισχυρότερα ΜΙΝΙ στην ιστορία με 306 ίππους

Τα νέα MINI John Cooper Works Clubman και Countryman απολαμβάνουν σημαντικές αναβαθμίσεις σε μηχανικά μέρη και εξοπλισμό

  • -
  • -

Περήφανη για τα νέα τετρακίνητα μοντέλα MINI John Cooper Works Clubman και MINI John Cooper Works Countryman δηλώνει η βρετανική premium μάρκα, "καμαρώνοντας" πως αποτελούν τα ισχυρότερα αυτοκίνητα στα οποία έχει βάλει την… υπογραφή της κατά τα 60 χρόνια ιστορίας της.

Ο ενθουσιασμός, ωστόσο, των ανθρώπων της φίρμας κρίνεται βάσιμος, μιας και τα αυτοκίνητα «φιλοξενούν» την τελευταία γενιά ενός τετρακύλινδρου κινητήρα, τεχνολογίας TwinTurbo, απόδοσης 306 ίππων 450 Nm ροπής, ενώ για τη μετάδοση της ροπής φροντίζει ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic και το σύστημα τετρακίνησης ALL4.


Στις υψηλές επιδόσεις των MINI John Cooper Works Clubman και Countryman συμβάλει το «πάντρεμα» του δυναμικού κινητήρα με το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στους μπροστινούς τροχούς, το ειδικά κατασκευασμένο πλαίσιο και τις πρόσθετες μετατροπές ενίσχυσης του αμαξώματος.

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι το γεγονός πως τα νέα μοντέλα «σταβλίζουν» 75 περισσότερους ίππους από τους προγόνους τους, με την ροπή να προβάλλει ενισχυμένη κατά 100 Nm.

Οι αναβαθμίσεις γίνονται αισθητές και στην επιτάχυνση. Ειδικότερα, το Mini John Cooper Works Clubman εκτοξεύεται στα 100 km/h από στάση σε 4,9 δευτερόλεπτα, την ίδια ώρα που το Clubman χρειάζεται 5,1 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά την τελική ταχύτητα αμφότερων των μοντέλων, αυτή περιορίζεται στα 250 km/h.

Τις εντυπώσεις επίσης κερδίζει ο πλούσιος στανταρ εξοπλισμός, με τους LED προβολείς, το σύστημα ενεργοποίησης του κινητήρα χωρίς κλειδί, τα προφίλ οδήγησης και η ψηφιακή οθόνη των 6,5 ιντσών.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...