Aston Martin: Κατασκευάζει το αυτοκίνητο του James Bond και ζητάει εκατομμύρια

Το αυτοκίνητο θα διαθέτει περιστρεφόμενες πινακίδες, ρέπλικα πολυβόλων και άλλα… κόλπα

  • -
  • -

Σε περίπτωση που έχεις βρεθεί στο στόχαστρο του Oddjob, του «πρωτοπαλίκαρου» του Goldfinger από τις ταινίες “James Bond”, τότε μπορείς ν’ αντεπιτεθείς, χάρη στην Aston Martin. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, να έχεις… μεγάλο πορτοφόλι.

Πριν 10 μήνες, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει έναν περιορισμένο αριθμό αντίτυπων της Aston Martin DB5 του 1964, πίσω από το τιμόνι της οποίας καθόταν ο Sean Connery υποδυόμενος τον James Bond. Τη γραμμή παραγωγής θα περάσουν 28 μονάδες η τιμή κάθε μίας εκ των οποίων θα κυμαίνεται μεταξύ 3,2 εκ. και 4,05 εκ. ευρώ.

Η εν λόγω τιμή ναι μεν φαντάζει ως κάτι παραπάνω από απαγορευτική, οι άνθρωποι της φίρμας, ωστόσο, έχουν προνοήσει να ενσωματώσουν στο αυτοκίνητο μια σειρά από τα συστήματα που απολάμβανε το “original”, αυτό του πράκτορα “007”.

Σε αυτά συγκαταλέγονται οι περιστρεφόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, ένα σύστημα παραγωγής ήχων εκτάκτου ανάγκης και πιστά αντίγραφα πολυβόλων που «ξεδιπλώνονται» από το καπό του αυτοκινήτου. Όπως είναι επίσης ευλογοφανές, το επερχόμενο ιδιαίτερο αυτοκίνητο θα έχει ακριβώς το ίδιο χρώμα με αυτό του πράκτορα, ήτοι Silver Birch.

Σύμμαχο σας στην προσπάθεια να ξεφύγετε από τον Oddjob θα αποτελέσει, ακόμη, η συσκευή παραγωγής καπνού, καθώς και μια ρέπλικα του συστήματος έγχυσης λαδιού, το οποίο προκαλούσε στους εχθρούς του James Bond… εφιάλτες.  Και αν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να πεισθείτε να αγοράσετε το αυτοκίνητο, τις αναστολές σας ίσως εξοβελίσουν οι πολιορκητικοί κριοί που θα βρίσκονται στο μπροστινό και πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Τα αυτοκίνητα θα παραχθούν στο «λίκνο» της Aston Martin, στο εμβληματικό εργοστάσιο της μάρκας “Aston Martin Works”, το οποίο «γέννησε» και την 1964 Aston Martin DB5.

Σημειώνεται, τέλος, πως ένα σημαντικό μέρος των κερδών θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...