Εξετάζει την «ευθανασία» πολλών μοντέλων η Honda

Η μάρκα από το Τόκιο θέλει να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη

  • -
  • -

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην «ευθανασία» μιας σειράς μοντέλων φαίνεται πως εξετάζει η Honda, στην προσπάθειά της να αυξήσει την αποδοτικότητά της, μειώνοντας τα λειτουργικά της κόστη.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε σε ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιαπωνικής μάρκας, Takahiro Hachigo, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Automobile Business Direction, η Honda καταστρώνει σχέδια για την απλοποίηση της γραμμής παραγωγής της, ενώ δεν αποκλείεται να αυξήσει τον αριθμό εκείνων των μηχανικών που θα είναι κοινά σε πολλά μοντέλα.

«Θα μειώσουμε τον συνολικό αριθμό των εκδόσεων και του προαιρετικού εξοπλισμού που αφορούν τα μοντέλα μας στο 1/3 των υφιστάμενων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της μάρκας, θέτοντας ως ημερομηνία ορόσημο το 2025.

Επιπροσθέτως, προκειμένου να «ψαλιδίσει» τα λειτουργικά της κόστη, η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να ενσωματώσει το υβριδικό σύστημα των δύο κινητήρων σε όλα τα μοντέλα της. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα η νέα γενιά του Honda Jazz. Αυτή θα τροφοδοτείται από μια πιο συμπαγή έκδοση υβριδικού κινητήρα που θα χρησιμοποιείται και στα μικρότερα μοντέλα της εταιρείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ HONDA JAZZ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται πως στόχος της ιαπωνικής μάρκας είναι ο εξηλεκτρισμός των αυτοκινήτων της μέχρι το 2030. Η πλειονότητα αυτών θα είναι υβριδικά, αλλά θα λανσαριστεί και ένας σημαντικός αριθμός αμιγώς ηλεκτρικών.

Σημαιοφόρος της εισόδου της φίρμας στην ηλεκτροκίνητη εποχή είναι το Honda E.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ HONDA ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...