«Κόκκινος συναγερμός» στην Tesla μετά από έκρηξη ενός Model S (video)

Η εταιρεία συνιστά ψυχραιμία, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες ανησυχούν

  • -
  • -

"Κόκκινο συναγερμό" έχει σημάνει η Tesla, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο που δείχνει την έκρηξη ενός αυτοκινήτου της σε κλειστό πάρκινγκ της Σαγκάης.

Αναλυτικότερα, το δημοσιευμένο, αρχικά, στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο, δείχνει ένα Model S sedan, από το οποίο, ξαφνικά, αναδύονται λευκοί καπνοί. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ωστόσο, το ηλεκτρικό μοντέλο τυλίγεται στις φλόγες.

Οι συγκεκριμένες εικόνες, όπως είναι προφανές, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κόλπους της αυτοκινητοβιομηχανίας, ειδικό κλιμάκιο της οποίας έχει σταλεί στην τοποθεσία για τη διενέργεια εκτενών ερευνών.

Μάλιστα, οι επιτόπιοι έλεγχοι της Tesla πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις κινεζικές αρμόδιες αρχές, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο CNN άνθρωπος της μάρκας:

«Στείλαμε αμέσως μια ομάδα για επιτόπιους ελέγχους και συμβάλλουμε στο έργο των τοπικών αρχών. Απ’ όσο ξέρουμε, δεν τραυματίστηκε κανείς».

Στον αντίποδα, και παρά την εφησυχαστική ρητορική της Tesla, πολλοί Κινέζοι ιδιοκτήτες Tesla μοντέλων έχουν ξεσηκωθεί ζητώντας επίμονα εξηγήσεις.

«Ως ιδιοκτήτες απαιτούμε εξηγήσεις», έγραψε ένας κάτοχος Tesla, ενώ αντίστοιχη στάση είχε και ένας άλλος που σημείωσε το εξής: «Δεν θα ανεχτούμε τη διακύβευση της ασφάλειάς μας, όταν βλέπουμε (σ.σ. το αυτοκίνητο) να τυλίγεται σε ανύποπτο χρόνο στις φλόγες».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...