Ένα βήμα πιο κοντά: Αποφασισμένη για ρεκόρ στο Nurburgring η VW (vid)

Το τεχνικό team της γερμανικής μάρκας ολοκλήρωσε άλλον ένα κύκλο εξονυχιστικών δοκιμών

  • -
  • -

Σε έναν ακόμη κύκλο δοκιμών με φόντο το προσεχές εγχείρημα κατάρριψης του ρεκόρ στο Nurburgring υποβλήθηκε το ηλεκτρικό «αγρίμι» της Volkswagen, ID.R., πίσω από το τιμόνι του οποίου θα κάθεται ο Romain Dumas.

Τα πρόσφατα test πραγματοποιήθηκαν στις γαλλικές πίστες La Castellet και Ales και επικεντρώθηκαν στο λογισμικό διαχείρισης ενέργειας του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, βασικός στόχος των ανθρώπων της μάρκας ήταν να καταλήξουν στην ιδανική διάταξη του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης, η οποία και θα αύξανε τις πιθανότητες επίτευξης του μεγαλεπήβολου στόχου.

Η επικείμενη προσπάθεια για την κατάρριψη το ρεκόρ αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία από σύσσωμο το team της VW, γεγονός που αποτυπώνεται από τις δηλώσεις του Τεχνικού Διευθυντή στο Τμήμα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της μάρκας, Francois-Xavier Demaison:

«To ID.R είναι το αυτοκίνητο με τις υψηλότερες επιδόσεις που κατασκεύασε ποτέ η Volkswagen. Η βελτίωση στην οποία υποβλήθηκε το 2019 το αγωνιστικό άπτεται σε τεχνολογίες που έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο».


Υπολογιστές συντονίζουν την ισχύ και την ανάκτησή της

Προηγμένοι υπολογιστές έχουν ρυθμιστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να διανέμεται λελογισμένα η ενέργεια, ενώ φροντίζουν και για την απρόσκοπτη ανάκτησή της. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η κατάρριψη του υφιστάμενου ρεκόρ (6:45.90 λεπτά), υποστηρίζει η γερμανική μάρκα.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΡΕΚΟΡ ΠΟΥ "ΚΥΝΗΓΑΕΙ" Ο ROMAIN DUMAS ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του ID.R, πηγή τροφοδότησης συνιστούν τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 500 kW (680 ps), η οποία «φτάνει» και στους τέσσερις τροχούς.

Επιπροσθέτως, το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο αξιοποιεί δύο διασυνδεδεμένα συστήματα μπαταρίας, τα οποία τροφοδοτούν τους δύο ηλεκτροκινητήρες. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους διοικούντες της Volkswagen οι εν λόγω μπαταρίες αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και στα αυτοκίνητα παραγωγής της «οικογένειας» ID., τα οποία θα βασίζονται στην πλατφόρμα Modular Electric Drive Kit (MEB).

Όσον αφορά το προσεχές εγχείρημα στο Nurburgring, έχει προγραμματιστεί και νέος κύκλος εξονυχιστικών δοκιμών, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας του
ID.R.

O Romain Dumas, ο 41χρονος οδηγός που θα επιχειρήσει την κατάρριψη του ρεκόρ με το ID.R

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...