Αυτοκίνητα Hyundai: Ξεκλείδωμα και εκκίνηση μέσω… Smartphone

To έξυπνο κλειδί θα αναγνωρίζει τον κάθε χρήστη και θα ρυθμίζει αυτόματα τις λειτουργίες του αυτοκινήτου στα «θέλω» του

  • -
  • -

Με ένα «ψηφιακό κλειδί» που ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό μέσω smartphone θα «συνοδεύει» η Hyundai πολλά νέα της αυτοκίνητα, τα οποία θα λανσαριστούν εντός του τρέχοντος έτους.

 ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ HYUNDAI i20 1.0 T-GDi 100 PS DCT

Το «έξυπνο» κλειδί της νοτιοκορεατικής φίρμας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένας ως εκ τέσσερα εξουσιοδοτημένα άτομα, καθένα εκ των οποίων θα μπορεί να το «κατεβάσει» μέσω ενός application (εφαρμογής) του τηλεφώνου του.

Πώς θα λειτουργεί;

Κάθε οδηγός που θα φέρει το εξουσιοδοτημένο κινητό τηλέφωνο με δυνατότητα ψηφιακού κλειδιού και θα πλησιάζει το αυτοκίνητο θα «ανιχνεύεται» από την κεραία Near Field Communication(NFC), η οποία θα βρίσκεται στις χειρολαβές των θυρών του οδηγού και του συνοδηγού.

Παράλληλα, μία ακόμη κεραία που βοηθά στην εκκίνηση του κινητήρα βρίσκεται στην περιοχή ασύρματης φόρτισης. Μετά το ξεκλείδωμα του οχήματος, ο χρήστης μπορεί να εκκινήσει τον κινητήρα τοποθετώντας το smartphone του στην περιοχή φόρτισης στην κεντρική κονσόλα, πατώντας το κουμπί Start / Stop του κινητήρα.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως είναι οι θέση των καθρεπτών, των καθισμάτων και του τιμονιού, των χειριστηρίων για τα συστήματα ήχου, βίντεο και πλοήγησης (AVN) καθώς και του head-up display. Έτσι, όταν αναγνωριστεί το κλειδί – άρα και ο χρήστης- οι ρυθμίσεις θα ενεργοποιούνται αυτόματα.

Το ψηφιακό κλειδί της Hyundai μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξ’ αποστάσεως για τον έλεγχο επιλεγμένων συστημάτων του οχήματος μέσω του smartphone. Με τη χρήση Bluetooth (BLE), οι χρήστες μπορούν να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν το όχημά τους, να ενεργοποιήσουν τον συναγερμό καθώς και να εκκινήσουν τον κινητήρα.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει η Hyundai, όταν η κοινή χρήση αυτοκινήτων γίνει πιο διαδεδομένη, το ψηφιακό κλειδί θα προγραμματιστεί περαιτέρω για να υποστηρίξει την ενοικίαση αυτοκινήτων χωρίς προβλήματα, όπου ο ιδιοκτήτης και ο οδηγός θα μπορούν να μην συναντηθούν, αλλά θα μπορούν να μεταφέρουν το ψηφιακό κλειδί μέσω της εφαρμογής του κινητού τηλεφώνου. Επιπροσθέτως, ο εκτενέστερος προγραμματισμός θα καταστήσει εφικτή την ενεργοποίηση του συναγερμού όταν παρατηρείται υπέρβαση μιας καθορισμένης ταχύτητας, ή κυκλοφορία εκτός μιας καθορισμένης περιοχής.

Τέλος, σε ειδικές συνθήκες, όπως η επίσκεψη σε συνεργείο, όπου δεν είναι εφικτή η παράδοση ψηφιακού κλειδιού, θα παρέχονται συμβατικά κλειδιά καθώς και κλειδιά τύπου κάρτας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...