H Volkswagen ετοιμάζεται για ρεκόρ στο Nurburgring

Το έχει βάλει στόχο να σπάσει τα χρονόμετρα σε όλες τις πίστες του κόσμου;

  • -
  • -

Μετά το ρεκόρ του στο Pikes Peak, ετοιμάζεται να σπάσει τα χρονόμετρα και στην «Πράσινη Κόλαση». Λόγος γίνεται για το ηλεκτρικό «όπλο» της γερμανικής φίρμας, ID R, το οποίο ξεκίνησε να τροποποιείται κατάλληλα για να ανέβει στην κορυφή της λίστας των αυτοκινήτων με τον χαμηλότερο γύρο στο Nurburgring.

Να θυμίσουμε ότι πριν από έναν χρόνο, το Volkswagen ID R σημείωσε τον χαμηλότερο χρόνο στη γνωστή ανάβαση. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε 7:57.148 λεπτά για να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Ακόμα, αναμένεται και η ανάβαση του κινεζικού βουνού Tianmen, Tianmen Shan Big Gate Road, με τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας να αντικατοπτρίζουν οι 99 στροφές που καταλήγουν σε υψομετρική διαφορά 1.200 μέτρων.

Το αγωνιστικό θα κρατήσει τους ηλεκτροκινητήρες των 680 ίππων, την μπαταρία και το χαμηλό βάρος (κάτω από 1.100 κιλά.) Τα αεροδυναμικά βοηθήματα –από την άλλη- θα αλλάξουν. Όταν επιχειρείς μια γρήγορη ανάβαση, ο μικρότερης πυκνότητας αέρας λόγω υψηλού υψόμετρου επηρεάζει την κάθετη δύναμη, γι’ αυτό και το ID R εφοδιάζεται με μεγάλη πίσω αεροτομή. Στο Nurburgring δεν είναι αυτός ο στόχος, συνεπώς θα δούμε μικρότερη αεροτομή και άλλες διορθώσεις στο αμάξωμα και το σύστημα που θα βοηθήσουν το ηλεκτρικό μοντέλο να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο.

Το ρεκόρ στο Nurburgring κατέχει αυτή τη στιγμή το NIO EP9 στα ηλεκτρικά μοντέλα με χρόνο 6:45.90 λεπτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...