Ελληνικά και ηλεκτρικά τα Hummer!

Την αμερικάνικη μάρκα απέκτησε Έλληνας επιχειρηματίας. Τα θηριώδη 4x4 θα δανείζονται μοτέρ από την Tesla

  • -
  • -

Σε μία αμφιλεγόμενη κίνηση, Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα απέκτησε την Hummer από την General Motors! Σύμφωνα με πληροφορίες του GOCAR, τα μεγάλα SUV θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά με τεχνολογία από την Tesla.

Η Hummer είχε διακόψει τις δραστηριότητές της λόγω της οικονομικής ύφεσης που εκδηλώθηκε στις ΗΠΑ το 2008. Η γραμμή παραγωγής της έκλεισε οριστικά το 2010 (το τελευταίο Η3 κατασκευάστηκε τον Μάιο εκείνου του έτους στο εργοστάσιο του Shreveport, στην Λουιζιάνα). Έκτοτε αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες (κυρίως από την Κίνα) ενδιαφέρθηκαν για την εξαγορά της Hummer από την General Motors, όμως η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε.

Πλέον, οι πληροφορίες θέλουν τον Έλληνα επιχειρηματία να έχει συμφωνήσει με την General Motors για την εξαγορά του ονόματος και των εμπορικών σημάτων της Hummer, καθώς και των μοντέλων Η2 και Η3. Καθώς βέβαια μεγάλα SUV με θηριώδη κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν είναι πλέον δημοφιλή, τα «ελληνικά» Hummer θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Τα μοτέρ και οι μπαταρίες θα προέρχονται από την Tesla, με την οποία επίσης ήρθε σε συμφωνία η ελληνική πλευρά.

Τα ηλεκτρικά μοτέρ θα εξελιχθούν μάλιστα στο Κέντρο R&D της Tesla στο Δημόκριτο, από την ελληνική ομάδα μηχανολόγων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μετά το Πάσχα, εντός του Μαΐου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...