Ford: Μην πατάτε άσκοπα το φρένο! (video)

Το σύστημα EcoGuide εντοπίζει τις επικείμενες στροφές και σας βοηθά να εξοικονομήσετε καύσιμο

  • -
  • -

Η οικονομία καυσίμου αποτελεί βασική προτεραιότητα για κάθε οδηγό. Βέβαια, η πλειονότητα δεν γνωρίζει πως η άσκοπη χρήση των φρένων μπορεί να αποδειχθεί εξίσου «κοστοβόρα» με εκείνη του γκαζιού. Η Ford κατανοεί την άνωθεν λεπτομέρεια και είναι έτοιμη, από τα μέσα του 2019, να λανσάρει για πρώτη φορά το πρωτοποριακό σύστημα EcoGuide στα νέα Transit και Transit Custom van, καθώς και στην επιβατική έκδοση Tourneo Custom.

Η εν λόγω καινοτόμος τεχνολογία μπορεί και εντοπίζει τι βρίσκεται μπροστά στον δρόμο και στη συνέχεια «υποδεικνύει» στους οδηγούς πότε πρέπει να επιβραδύνουν, καθώς και να αλλάξουν σχέση στο κιβώτιο έγκαιρα, αποφεύγοντας το απότομο φρενάρισμα. Ο εντοπισμός των επικείμενων στροφών –εκτός του οπτικού πεδίου του οδηγού- επιτυγχάνεται μέσω του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης (sat-nav). Με αυτόν τον τρόπο, η κατανάλωση καυσίμου μπορεί να περιοριστεί έως και 12%

Παράλληλα με την "ανάγνωση" όσων ακολουθούν στο δρόμο, το πρωτοπόρο σύστημα EcoGuide συλλέγει πληροφορίες αναφορικά με τις συνήθειες και τη συμπεριφορά του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Κατόπιν της ανάλυσης των τελευταίων, το σύστημα παροτρύνει τον οδηγό να επιβραδύνει, ενώ την ίδια ώρα η ενδεικτική λυχνία αλλαγής σχέσης του κιβωτίου συμβουλεύει για το ποια είναι η ενδεδειγμένη σχέση χρησιμοποιώντας εικονίδια στον πίνακα οργάνων.

Στην περαιτέρω εξοικονόμηση καυσίμου συμβάλλει, τέλος, και ένα «φωτοστέφανο» που βρίσκεται γύρω από την ψηφιακή ένδειξη της ταχύτητας κίνησης του οχήματος, κατόπιν ανάλυσης της χρήσης του γκαζιού, των φρένων, της ταχύτητας ταξιδιού και των μοτίβων αλλαγών σχέσεων. Το “φωτοστέφανο” εκτείνεται όσο ο οδηγός υιοθετεί πιο αποδοτικές συνήθειες οδήγησης, ενώ στο τέλος κάθε ταξιδιού ή διαδρομής μπορεί να εμφανίζεται μία συνολική αξιολόγηση υπό τη μορφή αναφοράς.

Νέο Transit

Το επαγγελματικό van της αμερικανικής μάρκας φέρει αναβαθμισμένους κινητήρες που βελτιώνουν την απόδοση έως και 7%, ενώ προσφέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία το νέο κινητήριο σύνολο diesel EcoBlue Hybrid το οποίο επιτυγχάνει πρόσθετη βελτίωση της κατανάλωσης κατά 3% συγκριτικά με το πετρελαιοκίνητο μοντέλο (έως 8% στην πόλη).

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ FORD TOURNEO CUSTOM ME TON 2.0L ECOBLUE DIESEL 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...