Παγκόσμια αναγνώριση για την Ολυμπία Οδό (video)

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος ήταν το μοναδικό ευρωπαϊκό έργο που διακρίθηκε στα βραβεία της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικών Μηχανικών

  • -
  • -

Ξεχωριστή διάκριση για τους εργαζόμενους στο Έργο αποτελεί η βράβευση της Ολυμπίας Οδού από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Μηχανικών (ASCE - American Society of Civil Engineers).

Η Ολυμπία Οδός ήταν το μοναδικό ευρωπαϊκό έργο που βρέθηκε μέσα στα πέντε έργα παγκοσμίως που βραβεύτηκαν στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου. Στην τελετή βράβευσης για τα Βραβεία Εξεχόντων Επιτευγμάτων έργων Πολιτικού Μηχανικού παρέστησαν στελέχη της Ολυμπίας Οδού, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας του Δημοσίου (ΥΠΟΜΕΔΙ), στελέχη του ομίλου VINCI και στελέχη των τεχνικών συμβούλων του Έργου.

Η βράβευση του υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού, ο οποίος επιλέχθηκε από συνολικά 100 υποψηφιότητες, συνιστά παγκόσμια αναγνώριση για τον τεχνικό κόσμο της χώρας, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπία Οδός Α.Ε. και Διευθυντής Χώρας (Ελλάδα) της VINCI Concessions S.A., Παναγιώτης Παπανικόλας:

«Είναι μεγάλη τιμή για την Ολυμπία Οδό η βράβευση της Ολυμπίας Οδού από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών. Η διάκριση αυτή δικαιώνει μια μεγάλη προσπάθεια πάρα πολλών ανθρώπων και καταδεικνύει το βαθμό δυσκολίας του Έργου τόσο από πλευράς διαχείρισης (με την ταυτόχρονη κατασκευή και λειτουργία), όσο και στο καθαρά τεχνικό σκέλος με το πλήθος των μεγάλων τεχνικών έργων που υλοποιήθηκαν σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή, σε μια στενή λωρίδα γης μεταξύ βουνών και θάλασσας, η οποία είναι ταυτόχρονα και μια από τις πλουσιότερες σε αρχαιολογικά ευρήματα περιοχές στον κόσμο», σημείωσε ο κ. Παπανικόλας προτού προσθέσει τα εξής:

 «Αυτή η διάκριση ανήκει σε όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται στο μεγάλο αυτό Έργο, τις τρεις μεγάλες κατασκευαστικές της χώρας μας ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ, τη Γαλλική VINCI και τη Γερμανική Hochtief, όλους τους συντελεστές του Έργου, από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό και τους τεχνικούς εξειδικευμένους συμβούλους, μέχρι φυσικά την Υπηρεσία του Δημοσίου και τα στελέχη των αρμόδιων διαχειριστικών αρχών. Είμαστε περήφανοι για αυτή τη διάκριση, που μας δίνει την ώθηση να προχωρήσουμε ακόμα πιο δυναμικά και να θέσουμε νέους στόχους στην εξυπηρέτηση των οδηγών και όλων των ωφελούμενων από το Έργο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...