Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Όσλο για την ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών ταξί

Η Νορβηγία ακολουθεί πιστά το πλάνο της για μηδενικές εκπομπές ρύπων

  • -
  • -

Σε επίσπευση των διαδικασιών για τη μετατροπή του Όσλο σε μια φιλική προς το περιβάλλον πόλη προχωρά η δημοτική αρχή της νορβηγικής πρωτεύουσας. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλλει η ανακοινωθείσα εγκατάσταση υποδομών παροχής ταχείας ασύρματης φόρτισης για τα ηλεκτρικά ταξί.

Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με δύο εταιρείες, τις Fortum και Momentum Dynamics) και αφορά την εγκατάσταση δικτύου ασύρματης φόρτισης. Αναλυτικότερα, στα σημεία στάθμευσης των ταξί, θα γίνει τοποθέτηση πλακών φόρτισης, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τον εφοδιασμό των ταξί με τον απαραίτητο δέκτη και ισχύ έως 75kW (ισοδύναμα με ιπποδύναμη 103 αλόγων).

«Η άφιξη των ταξί στους φορτιστές θα σηματοδοτεί τη διαδικασία αυτόματης φόρτισής τους. Αυτό θα τους επιτρέψει να φορτίζονται σ΄ ένα μέρος που, έτσι και αλλιώς θα περίμεναν για νέους πελάτες», ανέφερε μεταξύ άλλων η Annika Hoffner, Επικεφαλής της Fortum Charge & Drive.

Το έργο της κοινοπραξίας θα αποτελέσει την πρώτη υποδομή ασύρματης ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά ταξί στον κόσμο, και σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα υιοθετηθεί από πολλούς επαγγελματίες οδηγούς.

Σημειωτέον ότι η πόλη του Όσλο έχει εξαγγείλει πως μεγάλος στόχος της μέχρι το 2023 είναι το σύνολο των ταξί που θα κυκλοφορούν να εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους. Ήδη, η πόλη διαθέτει το μεγαλύτερο κατ' αναλογία στόλο ηλεκτρικών ταξί στον κόσμο.

[Πηγή: Deasy.gr]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...