Μέσα στο 2019 το ηλεκτρικό Skoda Citigo!

Τα ηλεκτρικά πλάνα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της μάρκας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου

  • -
  • -

Το 2019 θα σηματοδοτήσει το πέρασμα της Skoda στην ηλεκτροκίνηση. Η αρχή θα γίνει με το plug-in υβριδικό Superb, ενώ θα ακολουθήσει σύντομα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της τσέχικης μάρκας, το e-Citigo. Η νέα γενιά του αυτοκινήτου πόλης θα κυκλοφορήσει λοιπόν και σε έκδοση μηδενικών ρύπων, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Skoda, Bernhard Maier, κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου.

Το 2020 θα παρουσιαστούν τα πρώτα ηλεκτρικά Skoda που βασίζονται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen, ανάμεσά τους το crossover με αυτονομία 500 km που βασίζεται στο πρωτότυπο VISION iV (δείτε ΕΔΩ περισσότερα). Μέχρι το 2022, η μάρκα θα λανσάρει περισσότερα από 30 νέα μοντέλα, ανάμεσά τους 10 ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά.

Η ανοδική πορεία της Skoda συνεχίστηκε και το 2018. Οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 4,4%, φθάνοντας στο νέο ρεκόρ των 1.253.700 αυτοκινήτων. Η Octavia παραμένει το best seller μοντέλο της μάρκας, με τα Fabia και Rapid να ακολουθούν. Νέα δεδομένα βέβαια θα δημιουργήσει το 2019 το λανσάρισμα του Scala και του Kamiq.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...