Αυτός είναι ο γρηγορότερος «Δαίμονας» της Dodge στον κόσμο (vid)

Το μυστικό βρίσκεται στο αμάξωμα

  • -
  • -

Πολλοί είναι λάτρεις της ταχύτητας που επικεντρώνονται στην ιπποδύναμη των αυτοκινήτων, αγνοώντας άλλες μεταβλητές, όπως είναι το βάρος. Όχι όμως και το team της εταιρείας επιδόσεων “Speedkore”, το οποίο κατανοεί όλους τους παράγοντες που καθιστούν ένα αυτοκίνητο «άπιαστο».

Ως εκ τούτου, δημιούργησαν για λογαριασμό του Challenger Demon ένα αμάξωμα από ανθρακονήματα. Η «έξυπνη» κίνηση της Speedkore όχι μόνο παρείχε στο αυτοκίνητο ένα μοναδικό «λουκ», αλλά το μετέτρεψε στο γρηγορότερο Dodge Demon παγκοσμίως. Σημείο «κλειδί» αποτελεί, φυσικά, το γεγονός πως, χάρη στις ίνες άνθρακα, το αυτοκίνητο ζυγίζει λιγότερο.

Στις εξαιρετικές επιδόσεις του «δαίμονα», βέβαια, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο κινητήρας που βρίσκεται κάτω από το καπό του. Εκεί συναντάμε έναν V8 των 6.2 λίτρων, απόδοσης 1.200 ίππων.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ "ΤΡΕΛΗ" ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ SRT DEMON ΜΕ "ΘΥΜΑ" ΜΙΑ AVENTADOR

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης ναι μεν είναι αυτό που συμπεριλαμβανόταν στον στάνταρ εξοπλισμό, έχουν πραγματοποιηθεί δε κάποιες επεμβάσεις στον μετατροπέα ροπής, στον εκκεντροφόρο και στο πίσω διαφορικό.
Πόσο γρήγορος είναι, λοιπόν, ο «δαίμονας» από ανθρακονήματα; Αρκεί η πληροφορία πως προβάλλει ικανός να ολοκληρώσει το ¼ του μιλίου σε μόλις 9 δευτερόλεπτα, αγγίζοντας τα 260 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...