Δεν θα υπάρξει διάδοχος της BMW 3 Series Gran Turismo

"Στοπ" στις υπερβολικές παραλλαγές των μοντέλων τους βάζουν οι Βαυαροί

  • -
  • -

Οι δυσκολίες που προέκυψαν στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον το 2018 καθώς και η αβεβαιότητα που συνοδεύει το 2019 σε αρκετούς τομείς (όπως στον πόλεμο δασμών των ΗΠΑ με Κίνα και Ευρώπη), ανάγκασαν το BMW Group να αναθεωρήσει τη στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος, ανάμεσα στα μέτρα που θα ληφθούν είναι να περιοριστεί η πολυπλοκότητα της γκάμας της BMW. Έτσι ορισμένα μοντέλα θα σταματήσουν να παράγονται μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος ζωής της παρούσης γενιάς.

ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ BMW M5 KAI i8

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Σειρά 3 Gran Turismo, η οποία – σύμφωνα με τα λεγόμενα της BMW – συνδυάζει τη γοητεία ενός coupe με την ευρύχωρη καμπίνα ενός sedan και το χώρο αποσκευών ενός station wagon.

Αντιθέτως θα επενδυθούν ακόμη περισσότεροι ανθρώπινοι και υλικοί πόροι στην ηλεκτροκίνηση, καθώς η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αναθεωρεί προς τα πάνω τη διείσδυσή της στο καταναλωτικό κοινό. Μέχρι τα τέλη του 2020 το BMW Group θα διαθέτει πάνω από 10 νέα ή ανανεωμένα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα. Ανάμεσά τους το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ, η iX3 (θα κατασκευάζεται στην Κίνα για την παγκόσμια αγορά), το i4 και η τεχνολογική ναυαρχίδα της μάρκας, το iNEXT (φωτογραφία κάτω).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...