Nissan και DOCOMO δοκιμάζουν την τεχνολογία I2V σε κινούμενο όχημα

Τους επιβάτες θα «συνοδεύουν» 3D είδωλα (avatars)

  • -
  • -

Στη δοκιμή της τεχνολογίας Invisible-to-Visible (I2V) σε κινούμενο όχημα, το οποίο θα βασίζεται στο NV350, προχωρά η Nissan, χρησιμοποιώντας τη συνδεσιμότητα πέμπτης γενιάς (5G) κινητής επικοινωνίας, της κυρίαρχης ιαπωνικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας NTT DOCOMO INC.

Στο πεδίο των δοκιμών, οι εμπλεκόμενες πλευρές χρησιμοποιούν τη συνδεσιμότητα κινητής 5G υψηλών ταχυτήτων, μεγάλης χωρητικότητας και υψηλής συχνότητας,  για την ασύρματη μετάδοση δεδομένων avatar (3D ειδώλων) στο όχημα δοκιμής, όπως και προβολής εικόνας μέσα από το όχημα, σε πραγματικό χρόνο.

Το I2V μπορεί επίσης να συνδέσει τους οδηγούς και τους επιβάτες με άλλους  ανθρώπους, μέσω του εικονικού κόσμου του Metaverse. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε μια οικογένεια, σε φίλους και συνεργάτες,  να “εμφανίζονται” μέσα στο αυτοκίνητο ως τρισδιάστατα  είδωλα σε περιβάλλον augmented –reality, για την παροχή βοήθειας ή  συντροφιάς.

Nissan και DOCOMO θα αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιβάτες, αλλά και αυτοί που «εκπροσωπούνται» μέσω avatars, αντιλαμβάνονται την «παρουσία» τους μέσω του λειτουργικού συστήματος. Παράλληλα, θα αξιολογηθεί η χρηστικότητα των διαδραστικών δυνατοτήτων επικοινωνίας του I2V.

Η τεχνολογία I2V αποτελεί «πιστό βοηθό» του οδηγού,  συγκεντρώνοντας πληροφορίες από αισθητήρες έξω και μέσα από το όχημα (κίνηση, πεζοί, σήμανση), σε συνδυασμό με δεδομένα από το “σύννεφο” (cloud). Αυτό επιτρέπει στο σύστημα –και κατ’ επέκταση στον οδηγό- όχι μόνο να παρακολουθεί το άμεσο περιβάλλον του αυτοκινήτου, αλλά και να αντιλαμβάνεται  τι είναι μπροστά,  ακόμα και να δείχνει τι βρίσκεται πίσω από ένα κτίριο ή γύρω από μια γωνία.

Πηγή τροφοδότησης της I2V είναι η τεχνολογία Omni-Sensing, χάρη στην οποία συγκεντρώνονται τα δεδομένα από το οδικό περιβάλλον, σε πραγματικό χρόνο. Στην ανάλυση των εν λόγω συλλεχθέντων δεδομένων συνδράμει η τεχνολογία SAM (Seamless Autonomous Mobility), ενώ πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο παρέχει και το ημιαυτόνομο σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...