"Πρόσωπο της Χρονιάς" στην αυτοκίνηση ο Sergio Marchionne

Το βραβείο παρέλαβε ο διάδοχος του αείμνηστου Ιταλο-Καναδού, Mike Manley

  • -
  • -

Τιμή μετά θάνατον αποδόθηκε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης, στον πρώην ισχυρό άντρα της Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το καλοκαίρι του 2018, σε ηλικία 66 ετών.

Περισσότεροι από 80 κριτές -από 24 χώρες- του θεσμού World Car Awards αποφάσισαν ομόφωνα πως ο Sergio Marchionne θα έπρεπε να τιμηθεί με το βραβείο του «Προσώπου της Χρονιάς» στον τομέα της αυτοκίνησης  (“World Car Person of the Year”).

Το βραβείο παρέλαβε ο διάδοχος του Ιταλο-Καναδού στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλουτ στον Όμιλο FCA, Mike Manley, ο οποίος –μεταξύ άλλων -δήλωσε τα εξής: «Είναι τιμή μου να λαμβάνω αυτή την αναγνώριση από την επιτροπή των World Car Awards, κατά την οποία τιμάται ο Sergio Marchionne».

Ο Sergio Marchionne, είχε ηγηθεί της συγχώνευσης της Fiat με την Chrysler, μετά τα σοβαρότατα προβλήματα της τελευταίας, τα οποία λίγο έλειψαν να την οδηγήσουν στη χρεωκοπία. Ο Ιταλο – Καναδός χάραξε ανεξίτηλα το όνομά του στον τομεά της αυτοκίνησης, αφήνοντας πίσω του ένα πλεόνασμα τεχνογνωσίας πάνω στη διοίκηση των αυτοκινητοβιομηχανιών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...