Ταξιδεύοντας με ένα σπίτι 9 τ.μ. (video)

Δεν θα πιστεύετε τι «κρύβει» αυτό το κινητό σπίτι

  • -
  • -
Δεν είναι ακατόρθωτο να ζεις μέσα σε ένα σπίτι… 9 τετραγωνικών μέτρων, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Leonardo Di Chiara, ο οποίος κατασκευάζει μικρά πρακτικά σπίτια. Ο Ιταλός αρχιτέκτονας δημιούργησε μια εταιρεία με την ονομασία aVOID και προσφέρει μικρά σπίτια, τα οποία μπορούν να ρυμουλκηθούν και να ταξιδεύεις σε άγνωστες χώρες, χωρίς το άγχος για τη διανυκτέρευση. Το παράδειγμα έδωσε ο ίδιος, ταξιδεύοντας σε τρεις χώρες (Ιταλία, Ελβετία και Γερμανία) με ένα Volkswage Touareg και ένα trailer με ένα… σπίτι 9 τ.μ. επάνω του.


Ποτέ δεν είχε οδηγήσει τόσο πολύ στη ζωή του. Όταν ξεκίνησε το tour τού φάνηκε «βουνό», αλλά χάρη στα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού δεν δυσκολεύτηκε καθόλου. 
Το εσωτερικό περιλαμβάνει μια κουζίνα, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι άτομα, ενώ υπάρχει ένα διπλό κρεβάτι. Το τραπέζι και οι καρέκλες είναι κρυμμένα μέσα στους τοίχους και ο ιδρυτής παρομοιάζει τα «tiny houses» σαν έναν… ελβετικό σουγιά. Παράλληλα, μια σκάλα επιτρέπει τον ιδιοκτήτη να σκαρφαλώνει στην οροφή του σπιτιού για να απολαύσει τη… θέα. Φυσικά, σε 1 τ.μ. βρίσκεται και η ιδιωτική τουαλέτα.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...