70 χρόνια Abarth: Τιμά την ιστορία της με τα 595 esseesse και 124 Rally Tribute

Η παρουσίαση των δύο μοντέλων θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή έκθεση της Γενεύης

  • -
  • -

Με δύο ειδικές εκδόσεις που εκφράζουν τη φιλοσοφία της γιορτάζει η Abarth τα 70α γενέθλιά της. Ο λόγος για τα Abarth 595 esseesse (SS) και 124 Rally Tribute τα οποία θα παρουσιαστούν στην επικείμενη έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Τα δύο μοντέλα της Abarth θα κοσμούνται από το συλλεκτικό λογότυπο "70th anniversary" –όπως και όλα τα μοντέλα της φίρμας για το 2019.

Νέο Abarth 595 esseesse: Τιμώντας την ιστορία του

To νέο Abarth 595 esseesse παίρνει θέση στο σαλόνι της Γενεύης προκειμένου να αποδώσει φόρο τιμής στο θρυλικό κιτ αναβάθμισης της δεκαετίας του 60, του οποίου η ιδέα αναβίωσε το 2009.

Σήμερα, δέκα χρόνια αργότερα, το “esseesse” επιστρέφει στην κορυφής της γκάμας, εφοσιασμένο με τον ισχυρό κινητήρα των 180 ίππων και συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις, με το στιλ και την τεχνολογία.

Το νέο Abarth 595 esseesse φέρει σύστημα πέδησης από την Brembo, ενώ ο κινητήρας «ανασαίνει» καλύτερα μέσω του φίλτρου  της BMC, βελτιώνοντας την καύση και κατά συνέπεια την απόδοση του συνόλου. Τέλος τα αμορτισέρ Koni FSD (Frequency Selective Damping) βελτιστοποιούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων-πλοήγησης Uconnect με οθόνη αφής 7’’, σύστημα Abarth Telemetry, και συμβατότητα με Apple CarPlay/Android AutoTM*, ενώ ξεχωρίζει και χάρη στις νέες λευκές ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 17’’.

Abarth 124 Rally Tribute: Στον απόηχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος FIA R-GT

H εξαιρετική περυσινή επίδοση του αγωνιστικού 124 rally που επισφραγίστηκε από τις περισσότερες από 40 νίκες σε 12 εθνικά πρωταθλήματα και κορυφώθηκε από την κατάκτηση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος FIA R-GT, δεν πέρασε απαρατήρητη από την Abarth.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη σπουδαία περυσινή αγωνιστική πορεία του, η ιταλική μάρκα θα παρουσιάσει στη Γενεύη το νέο Abarth 124 Rally Tribute, με την παραγωγή του να περιορίζεται σε μόλις 124 μονάδες. Η ειδική έκδοση είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα, το κόκκινο Costa Brava και το λευκό Turini, ενώ και στις δύο περιπτώσεις το κάλλυμα του κινητήρα φέρει μαύρο ματ χρώμα, μία καινοτομία που έλκει την καταγωγή του στους αγώνες, ώστε ο οδηγός να αντιμετωπίζει λιγότερες αντανακλάσεις.

Το Abarth 124 Rally Tribute θα αποτελεί ένα πραγματικά συλλεκτικό μοντέλο, χάρη σε μια σειρά στοιχείων όπως η ειδική μεταλλική πλακέτα στην καμπίνα. Επιπροσθέτως, όπως και η 124 Spider, έτσι και το 124 Rally Tribute θα χαρακτηρίζεται από ευελιξία και δυναμισμό χάρη στο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης αλλά και στο χαμηλό βάρος που φτάνει τα 1.060 κιλά. Τις υψηλές επιδόσεις εξασφαλίζει ο Turbo βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων με τεχνολογία MultiAir που αποδίδει 170 ίππους και 250Nm ροπής. Η συλλεκτική έκδοση εφοδιάζεται με το θρυλικό σύστημα εξαγωγής Record Monza το οποίο ανάλογα με τον  τρόπο οδήγησης αλλάζει τη διαχείριση της ροής των καυσαερίων. Τέλος το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης από την Brembo και το χαμηλό βάρος των τροχών ενισχύουν περαιτέρω την ανόθευτη οδηγική αίσθησή του.

­

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ABARTHΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...