BMW και Daimler επενδύουν μαζί σε υπηρεσίες κινητικότητας

Το συνολικό ποσό θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ

  • -
  • -

Οι τεράστιες προκλήσεις που έχουν μπροστά τους τα επόμενα χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες, τις… υποχρεώνουν να συνεργαστούν. Παράδειγμα οι Όμιλοι BMW και Daimler (Mercedes-Benz), οι οποίοι ανακοίνωσαν ένα στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης υπηρεσιών κινητικότητας, που ξεπερνούν κατά πολύ την κατασκευή αυτοκινήτων. Οι δύο Όμιλοι προσφέρουν ήδη παρόμοιες υπηρεσίες σε 60 εκατ. άτομα, βάση την οποία θέλουν να διευρύνουν κατά πολύ.  

Το όραμά τους είναι οι μετακινήσεις να γίνονται από ηλεκτρικά οχήματα, που θα είναι αυτόνομα και κοινής χρήσης. Οι άνω του 1 δισ. ευρώ επενδύσεις θα δημιουργήσουν περίπου 1.000 νέες θέσεις εργασίας και θα αφορούν πέντε κοινοπραξίες: REACH NOW για πρόσβαση σε διαφορετικές υπηρεσίες μέσω μίας πλατφόρμας, CHARGE NOW για τη φόρτιση των οχημάτων, FREE NOW για χρήση ταξί, PARK NOW για στάθμευση και SHARE NOW για κοινή χρήση οχημάτων.

«Ως κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων θέτουμε εδώ και πολύ καιρό τα στάνταρ στον κλάδο του αυτοκινήτου. Με τις υπηρεσίες κινητικότητας θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας όσο το δυνατότερες επιλογές για να πάνε από το σημείο Α στο σημείο Β», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου Daimler, Dieter Zetsche (δεξιά στη φωτογραφία)

«Το όραμά μας είναι ξεκάθαρο: οι πέντε υπηρεσίες να συνθέσουν ένα portfolio υπηρεσιών με ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, τα οποία θα σταθμεύουν και θα φορτίζουν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση», προσέθεσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ομίλου BMW, Harald Kruger (αριστερά στη φωτογραφία).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...