Πολυάριθμα συστήματα υποστήριξης οδηγού στο Opel Combo (vid)

Η ασφάλεια και η άνεση αποτελούν προτεραιότητα

  • -
  • -

Με μια ποικιλία συστημάτων υποστήριξης οδηγού προσφέρεται το Opel Combo, τα οποία το κάνουν να ξεχωρίζει έναντι των ανταγωνιστών του.

Αναλυτικότερα, το Combo προσφέρει 20 συστήματα υποβοήθησης οδηγού – υπερέχοντας από τα περισσότερα πολυχρηστικά οχήματα ή panel vans της κατηγορίας- τα οποία είναι τα εξής:

Automatic CruiseControl, Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Ανίχνευση Πεζού, Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), μέχρι Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Αναγνώριση Οδικών Σημάτων (Traffic Sign Recognition) και Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist), αυξάνουν την ασφάλεια των χρηστών (επαγγελματίες και οικογένειες).

Ένα επαναστατικό στοιχείο ασφάλειας για το Combo Cargo με πίσω πόρτες είναι το Surround Rear Vision, όπου  μία κάμερα πάνω από τις πόρτες διευρύνει την ορατότητα για να μπορεί ο οδηγός να βλέπει τι υπάρχει στο πίσω τμήμα και να κάνει ασφαλείς ελιγμούς στάθμευσης. Οι εικόνες προβάλλονται σε μία έγχρωμη οθόνη πέντε ιντσών στην καμπίνα. Μία δεύτερη κάμερα στον εξωτερικό καθρέπτη του συνοδηγού του Combo Cargo περιορίζει τα τυφλά σημεία σε αυτή την πλευρά του οχήματος. Εάν ανιχνευτούν πεζοί ή δικυκλιστές στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ το Combo Cargo κάνει δεξιά στροφή, η εικόνα της πλευράς του συνοδηγού εμφανίζεται στην οθόνη – συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση της ασφάλειας (μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο).


ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ
OPEL COMBO LIFE ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Με το Combo Cargo, η Opel προσφέρει για πρώτη φορά ένα Δείκτη Υπερφόρτωσης. Το σύστημα που λειτουργεί με αισθητήρα, μετρά το βάρος του φορτίου και, εάν υπερβαίνει το 80% του επιτρεπόμενου ωφέλιμου φορτίου, ανάβει μία λευκή λυχνία LED. Εάν το βάρος του φορτίου είναι υψηλότερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο, θα εμφανιστεί μία πορτοκαλί ένδειξη με ένα θαυμαστικό.

Το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip με πέντε προγράμματα εξασφαλίζει την ομαλή πορεία του Combo σε συνθήκες εκτός δρόμου ή ασφαλή πρόσβαση σε εργοτάξια με ολισθηρές επιφάνειες. Ένα σύστημα FlankGuard που λειτουργεί με αισθητήρα παρέχει προστασία από ενοχλητικά χτυπήματα ή γρατζουνιές ενώ το όχημα στρίβει με χαμηλές ταχύτητες – σημαντική βοήθεια κυρίως σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

OPELCOMBO: ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Πέραν της αυξημένης ασφάλειας, οι καινοτόμες τεχνολογίες του Combo αναβαθμίζουν και το επίπεδο άνεσης. Για παράδειγμα, οι οδηγοί του Combo είναι άριστα συνδεδεμένοι χάρη στην τελευταία γενιά των συστημάτων infotainment με συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto και έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών.

Οι καινοτομίες συνεχίζονται και κάτω από το καπό του Combo, με μία γκάμα ζωηρών κινητήρων βενζίνης και diesel, πιστοποιημένων σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Οι υπερτροφοδοτούμενες μονάδες συνδυάζονται με αποδοτικά πεντατάχυτα και εξατάχυτα μηχανικά κιβώτια. Αξιοσημείωτο για την κατηγορία είναι και το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο μειωμένων τριβών, που διατίθεται προαιρετικά.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...