Ami One Concept: Διθέσιο ηλεκτρικό από την Citroen

Το συμπαθέστατο πρωτότυπο επιθυμεί να επαναπροσδιορίσει τη μετακίνηση μέσα στις μεγαλουπόλεις

  • -
  • -

Όραμα της Citroen αποτελεί η συνεχής βελτιστοποίηση της αστικής κινητικότητας, η οποία θα είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ψηφιοποίηση και την εξατομίκευση των υπηρεσιών της. Κατά το παρελθόν, η γαλλική μάρκα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την υλοποίηση του ονείρου της, αλλά το 2019 και ο εορτασμός των 100 χρόνων της, προσφέρει ένα επιπλέον έναυσμα για την εντατικοποίηση των ενεργειών της.

Αιχμή του δόρατος της φίρμας θα αποτελεί το πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα, Ami One, που θα παρουσιαστεί στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης, το οποίο επαναπροσδιορίζει την ψηφιακή τεχνολογία και την αξιοποιεί προσφέροντας περισσότερη ελευθερία στους οδηγούς.

Υψηλή αυτονομία, μηδενικές εκπομπές CO2

Βασικό προσόν του μικροκαμωμένου οχήματος αποτελεί η ευελιξία του να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες των μεγαλουπόλεων, σεβόμενο το περιβάλλον, με το κόστος χρήστης του να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Η ταχύτητά του δεν ξεπερνάει τα 45 km/h, ενώ χαρακτηρίζεται από μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 100 km, το Ami One Concept μπορεί να κυκλοφορεί στο οδικό δίκτυο για σημαντικό χρονικό διάστημα. Όσον αφορά τη φόρτισή της μπαταρίας ιόντων λιθίου, αυτή πραγματοποιείται εύκολα, μέσω ενός ηλεκτρικού καλωδίου. Η πλήρης επαναφόρτισή του σε έναν δημόσιο σταθμό ή ένα Wallbox (oικιακή πρίζα υψηλής απόδοσης), απαιτεί μόλις 2 ώρες, με τους κατόχους του να έχουν τη δυνατότητα να το φορτίσουν και στις απλές πρίζες του σπιτιού, μέσω ενός καλωδίου προέκτασης


Εναλλακτικό και ευέλικτο και ρηξικέλευθο

Το πρωτοποριακό πρωτότυπο όχημα της Citroen έχει ως σκοπό να εξελιχθεί σε μια εναλλακτική λύση για τη μεταφορά των κατοίκων των μεγαλουπόλεων, απαλλάσσοντας τους από το συνωστιμό που συναντάται σε ΜΜΜ.

Βασικό πλεονέκτημα του «γλυκύτατου» διθέσιου Ami One το μικρό μήκος του (2.50m), κάτι που προσφέρει στους επιβάτες του ευελιξία. Παράλληλα, προκειμένου να κάτσεις πίσω από το τιμόνι του δεν κρίνεται απαραίτητο να έχεις βιώσει την ενηλικίωση μιας, μιας και απαιτείται να είσαι μόλις 16 χρονών (βάσει της νομοθεσίας στην πλειονότητα των χωρών).


Επιπροσθέτως, το εν λόγω όχημα θα μπορεί να διαμοιράζεται μέσω της υπηρεσίας carsharing, γεγονός που επιτρέπει στους οδηγούς να το χρησιμοποιούν βάσει των υφιστάμενων αναγκών τους.

Αναλυτικότερα, προσφέρεται μια ευρεία γκάμα επιλογών «ενοικίασης» του Ami One, στην οποία περιλαμβάνεται η κατοχή του για 5 λεπτά ή ώρες, 5 μέρες, 5 μήνες και τέλος 5 χρόνια.

Αδιαμφισβήτητα «επαναστατικό», το Ami One αποτελεί μια «μοντέρνα» επιλογή, με τον συμμετρικό σχεδιασμό του να εγγυάται άνεση, αυτονομία και στιλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...