Ισχυρό μήνυμα της Ford προς Theresa May: «Ετοιμαζόμαστε να αποχωρήσουμε»

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ήδη εξετάζει άλλες επιλογές για να μεταφέρει τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στη Μ. Βρετανία

  • -
  • -

Ισχυρό μήνυμα προς τη βρετανική κυβέρνηση έστειλε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, με φόντο τις εξελίξεις που «τρέχουν» γύρω από το Brexit.

Σύμφωνα με τους “The Times”, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, υψηλότατοι αξιωματούχοι της Ford κατέστησαν σαφές στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, πως ίσως αναγκαστούν να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής εκτός Νησιού, εξετάζοντας, παράλληλα, εναλλακτικές χώρες.

«Πλέον, δεν πρόκειται για εικασίες και ενδεχόμενα. Ήδη λαμβάνουμε μέτρα για να προχωρήσουμε, λόγω της αβεβαιότητας», φαίνεται πως επισήμανε πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Στον αντίποδα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας φαίνεται πως ενημέρωσε τους ανθρώπους της Ford, πως το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει ένα πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης στις επιχειρήσεις που θα πληγούν από ένα Brexit άνευ συμφωνίας, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρνει να μεταπείσει τους αξιωματούχους της μάρκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ NISSAN

Η ενδεχόμενη μετακίνηση μέρους της παραγωγής της Ford εκτός Ηνωμένου Βασιλείου θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα για τη βρετανική οικονομία, δεδομένου ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία απασχολεί 13.000 άτομα, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε αντιπροσωπείες της φίρμας.

Η Ford διαθέτει τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής εντός του Νησιού, καθώς και ένα Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D center) το οποίο παραδοσιακά συνιστούσε –μαζί τη με τη Γερμανία- την «καρδιά» της ευρωπαϊκής δραστηριοποίησης της Ford.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...