Skoda Vision iV: Μια πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό crossover

Το πρωτότυπο crossover-coupe αποτελεί το επόμενο βήμα της τσέχικης μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Μια πρώτη γεύση από το πρωτότυπο ηλεκτρικό Skoda Vision iV που θα εκτεθεί στη Γενεύη (5-17 Μαρτίου) προσφέρει στο κοινό η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία, μέσω τριών σκίτσων που μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας. Το Vision iV αποτελεί το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB (Modular Electric Drive Kit) για εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.


Όπως φαίνεται και στα σκίτσα, το τετράθυρο crossover διακρίνεται για το coupe στυλ του, με τη σπορ σιλουέτα του να εκπέμπει δυναμισμό. Παράλληλα, φέρει αεροδυναμικά σχεδιασμένους τροχούς 22 ιντσών, ενώ μια πρόχειρη ματιά στο πλάι καθιστά φανερό πως απουσιάζουν τόσο οι κλασσικές χειρολαβές στις πόρτες όσο και οι καθρέφτες, οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Εξετάζοντας τη μάσκα του, δεσπόζουσα θέση έχουν οι φουτουριστικές πινελιές, όπως είναι η επιβλητική οριζόντια φωτεινή λωρίδα η οποία ενώνει τα δύο φανάρια. Πρωτοποριακό είναι και το design του πίσω μέρους μέσω των ανάγλυφων ακμών που ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα του crossover. Το λογότυπο SKODA στο πίσω μέρος εμφανίζεται ολογράφως και με τα γράμματα να φωτίζονται σε κόκκινο χρώμα.

Το 2019 αποτελεί έτος μεγάλης σημασίας για την τσεχική μάρκα, καθώς η Skoda θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην ηλεκτροκίνηση. Αναλυτικότερα, η μάρκα θα λανσάρει το SUPERB PHEV με plug-in υβριδική τεχνολογία, καθώς και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του CITIGO. Το 2020 θα ακολουθήσει το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB.

Στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η SKODA επενδύει περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε εναλλακτικά κινητήρια συστήματα και νέες υπηρεσίες κινητικότητας, ενώ έως τα τέλη του 2022 θα λανσάρει περισσότερα από 10 μοντέλα που θα χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή τους.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...