Το κρεβάτι που τον βάζει… στη θέση του (video)

Το πρωτότυπο «έξυπνο» κρεβάτι της Ford ανιχνεύει πότε το "έτερον ήμισυ" παραβιάζει τον... ιερό χώρο σου και το απομακρύνει χωρίς κανένα δισταγμό

  • -
  • -

Γυρνάς "πτώμα" από τη δουλειά και θέλεις επειγόντως να «βουλιάξεις» στο κρεβάτι και να αφεθείς ολοκληρωτικά στην αγκαλιά του... Μορφέα. Την ώρα, όμως, που μόλις έχεις κλείσει τα μάτια σου και ταξιδεύεις σε κάποιο όνειρο, αισθάνεσαι το άλλο σου μισό να σε σπρώχνει εκτός κρεβατιού, καταστρέφοντας μια – αν μη τι άλλο- ιερή στιγμή.

Πόσες φορές έχεις βιώσει κάτι αντίστοιχο και πόσους διαπληκτισμούς έχεις αρχίσει, στο πλαίσιο της προσπάθειάς σου να εξηγήσεις στο ταίρι σου πως δεν μπορεί να παραβιάζει τα άτυπα όρια του κρεβατιού.

Αν οι προσπάθειες σου, όμως, δεν έχουν καρποφορήσει δεν υπάρχει λόγος να τα βάψεις μαύρα, μιας και έχεις σύμμαχό σου τη Ford. Η αμερικανική μάρκα παρουσιάζει ένα πρωτότυπο – έξυπνο κρεβάτι με την ονομασία “Lane Keeping Bed”, το οποίο με το που «αντιληφθεί» πως το ταίρι σου «εισβάλει» στο χώρο σου, το απομακρύνει, χωρίς κανένα δισταγμό, χωρίς να πάρεις την ευθύνη πάνω σου.

Με διαφορετικά λόγια, κάποιοι αισθητήρες πίεσης «ανιχνεύουν» τον «εισβολέα» που μετακινείται προκλητικά από τη μία πλευρά του κρεβατιού στην άλλη και στη συνέχεια τον βάζουν…κανονικότητα στη θέση του.

Πηγή έμπνευσης για την παρουσίαση αυτού του «σωτήριου» πρωτότυπου κρεβατιού αποτέλεσε το Σύστημα Lane Keeping Aid (Σύστημα Διατήρησης στη Λωρίδα Κυκλοφορίας) το οποίο ειδοποιεί τους οδηγούς, εφόσον παρεκκλίνουν από την πορεία τους.

Το Lane-Keeping Bed αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της Ford να εφαρμόσει την τεχνογνωσία που αντλεί από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην επίλυση μιας σειράς καθημερινών προβλημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...