Το Βερολίνο κοιτίδα του… ηλεκτρισμού

1 εκατομμύριο ηλεκτρικά στη Γερμανία έως το 2020

  • -
  • -

Την αυλαία του Εθνικού Προγράμματος Ηλεκτρικής Μετακίνησης (National Electric Mobility Platform - NEMP) άνοιξε η καγκελάριος Angela Merkel στις 3 Μαΐου 2010 στο Βερολίνο, σημαίνοντας την προσπάθεια του γερμανικού κράτους να γίνει ο ηγέτης της διεθνούς αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων. Η τελετή είχε την υποστήριξη από όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων της χώρας, με όλους να συγκλίνουν στον ίδιο στόχο: ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους της Γερμανίας μέχρι το 2020.

"Τα ηλεκτρικά οχήματα υπόσχονται έναν νέο κόσμο κινητικότητας. Η πρόκληση σε αυτά είναι η εξέλιξη αποδοτικών και χαμηλού κόστους μπαταρίες," τόνισε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Rainer Bruederle, δηλώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει με 12 εκατομμύρια ευρώ τον τομέα ανάπτυξης μπαταριών. "Η μαζική παραγωγή στη Γερμανία θα πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα για να ενισχύσει την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία".

Ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα που παρουσίασαν οι Γερμανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων ήταν το Audi e-tron και το Volkswagen Golf blue-e-motion, ενώ την παράσταση έκλεψε το ηλεκτρικό Siemens του 1905.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...