Το πουκάμισο της Nissan που σώζει ζωές (vid)

Μέσω της πρωτοπόρου ιδέας της ιαπωνικής μάρκας, οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων θα φοράνε πάντα τη ζώνη τους

  • -
  • -

Ναι μεν η ηχητική ειδοποίηση έχει περιορίσει το ποσοστό των οδηγών και συνοδηγών που δεν φοράνε ζώνη, κάτι ανάλογο, όμως, δεν ισχύει και για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.

Η Nissan και συγκεκριμένα, το τμήμα της στην Ινδία (Nissan India) έχει διαγνώσει την άνωθεν γενικευμένη τάση και στρέφει την προσοχή της στην ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη χρήση ζωνών ασφαλείας στα πίσω καθίσματα των αυτοκινήτων. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω μιας εκστρατείας, μέρους του δημόσιου κινήματος του #HaveYouClickedToday, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.


Το πρόγραμμα της εκστρατείας, βασίζεται σε πληροφορίες από έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα,  με τίτλο "Χρήση της ζώνης πίσω καθίσματος και Παιδική Οδική Ασφάλεια στην Ινδία", που διεξήχθη από τη Nissan India και το SaveLIFE Foundation. Τα αποτελέσματα κατέδειξαν πως 1 στους 5 Ινδούς δεν φοράει ζώνη επειδή θεωρεί πως θα τσαλακώσει τα ρούχα του. 

Σε συνεργασία, λοιπόν, με τον κορυφαίο σχεδιαστή μόδας του Bollywood Kunal Rawal, λανσάρει στην Ινδία το «Πουκάμισο με τη Ζώνη Ασφαλείας» (Seat Belt Shirt - SBS). Πρόκειται για ένα προϊόν που είναι ανθεκτικό στο τσαλάκωμα και συνδυάζει στυλ και ποιότητα για όσους επιθυμούν να ντύνονται άψογα, χωρίς να θυσιάζουν την άνεση και την οδική τους ασφάλεια. Διατίθεται σε κλασικό λευκό χρώμα και είναι φτιαγμένο από  ένα απαλό, διαπνέων και ελαφρύ μίγμα βαμβακιού-πολυεστέρα, καθιστώντας το  ιδανική επιλογή για ζεστά καλοκαίρια,  ή με σακάκι για πιο επίσημες περιστάσεις. Το πουκάμισο φέρει σχετική σήμανση με τη ζώνη ασφαλείας, “εξασφαλίζοντας” ότι αυτός που το φορά θυμάται πάντα να φορέσει τη ζώνη ασφαλείας όταν μπει στο αυτοκίνητο.

­­­­

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...