Πήραν δίπλωμα οδήγησης χωρίς να δώσουν θεωρητικές εξετάσεις

Εντοπίστηκαν από την Περιφέρεια Αττικής 56 περιπτώσεις παραποίησης φακέλων

  • -
  • -

Κύκλωμα, που έδινε τη δυνατότητα συμμετοχής στις πρακτικές εξετάσεις οδήγησης χωρίς προηγουμένως οι υποψήφιοι να έχουν περάσει από θεωρητικές εξετάσεις, εντόπισαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Το κύκλωμα λειτουργούσε στους «κόλπους» της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Πειραιώς και Νήσων.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 56 περιπτώσεις παραποίησης - αλλοίωσης του περιεχομένου φακέλων αδειών οδήγησης. Οι συγκεκριμένες υποθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα σε υποψηφίους οδηγούς να συμμετέχουν σε πρακτική εξέταση και να λάβουν στη συνέχεια την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης χωρίς προηγουμένως να προσέλθουν και να κριθούν στις θεωρητικές εξετάσεις (Κ.Ο.Κ).

Η Περιφέρεια Αττικής έδωσε εντολή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής, από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας, καθώς και για εκτεταμένο έλεγχο για παρόμοιες υποθέσεις στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής.

Παράλληλα θα εξεταστεί το σύστημα για τυχόν ατέλειες, που επέτρεψαν να συμβούν τα εν λόγω περιστατικά, ενώ θα γίνει έλεγχος στην εμπλεκόμενη σχολής οδηγών και των εκπαιδευτών της. Παράλληλα ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελική Αρχή Πρωτοδικών Πειραιά για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...