Το Golf σώζει τις ζωές τεσσάρων… εκστασιασμένων μεταλάδων (vid)

Μέσω ενός χιουμοριστικού σποτ, η Volkswagen διαφημίζει το σύστημα ενισχυμένης ασφάλειας

  • -
  • -

Έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο τρόπο επέλεξε η Volkswagen προκειμένου να διαφημίσει τη λειτουργία ενισχυμένης ασφάλειας που συναντάται στο επερχόμενο Golf.

Το βίντεο της γερμανικής φίρμας δείχνει τέσσερις φίλους, οι οποίοι, ενώ οδηγούν, επιδίδονται σ’ ένα ξέφρενο «κοπάνημα» των κεφαλιών τους υπό τους ρυθμούς metal ήχων. Βέβαια, κάποια στιγμή αυτός ο εκστασιασμός θα οδηγήσει σ’ ένα απρόοπτο: Ο οδηγός θα συγκρουστεί με τον συνοδηγό, μ’ αποτέλεσμα να χάσουν αμφότεροι τις αισθήσεις τους. Τι έπεται, λοιπόν, σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Συνήθως, ένα ατύχημα…

Όχι, όμως, και για το Golf το οποίο διαθέτει τη λειτουργία Emergency Assist (σύστημα βοήθειας εκτάκτου ανάγκης). Αυτό μπορεί και ακινητοποιεί το όχημα, σε περιπτώσεις που οι αισθητήρες «αντιληφθούν» πως ο οδηγός δεν πραγματοποιεί κάποια ενέργεια (πχ επιτάχυνση και φρενάρισμα).

Λειτουργώντας  σε συνεργασία με το Lane Assist (σ.σ. υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας) και το Adaptive Cruise Control, παράγονται κάποια «σφυρίγματα» που αποσκοπούν στην αφύπνιση του ανθρώπου που κάθεται πίσω από το τιμόνι. Ειδικότερα, αν δεν ανιχνευτεί κάποια κίνηση, τότε ενεργοποιούνται αυτόματα τα φώτα κινδύνου και το αυτοκίνητο φρενάρει.

Το λανσάρισμα της 8ης γενιάς Golf, αναμένεται να φέρει ακόμα περισσότερες τεχνολογίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...